Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.01.2023 00:20

Editorial


A A

Aroganța xenofobă a Kievului (II)

Aroganța xenofobă a Kievului (II)

Păi, nu domnul Vladimir Zelenski a promis, în fața aleșilor neamului din Casa Poporului, că va proteja minoritatea românească din Ucraina și l-a mai asigurat pe un înalt demnitar român poposit, deunăzi, la Kiev, că românii de pe la Cernăuți și din Basarabia de sud se vor bucura de aceleași drepturi, proteguire și atent tratament ca și ucrainenii de sub oblăduirea României?

Și ce dacă a zis!? Verba volant… Și românii uitați prin Ucraina este musai a fi… ucrainizați. Că, în mintea comediantului președinte – între timp, după ce și noi l-am crezut un erou fără de prihană luptând cu sălbaticul urs de la Kremlin, ne-am lămurit că nu este vreun Che Guevara, că este un actor care joacă într-o piesă, este adevărat, tragică, regizată de alții – Ucraina este numai și numai a ucrainenilor (viziune rasistă) și de respect pentru dezinteresatul ajutor dat creștinește și de polonezi, și de români, și de slovaci nici vorbă, ca și cum ar fi obligați să-l dea.

O aroganță la care Bogdan Aurescu a emis un comunicat de presă soft (cică n-a fost consultată Comisia de la Veneția, că „este regretabil faptul că legea a fost adoptată în absența unei consultări adecvate a reprezentanților comunității române” și alte regrete retorice), iar domnul Marcel Ciolacu, hop și el, Kievul nu se ține de cuvânt. Cu alte vorbe, hai s-o lăsăm cum a căzut banul, că ucrainenii sunt bătuți de soartă, hăcuiți de bezmeticul război al lui Putin, că, fiind creștini, să întoarcem și obrazul celălalt fără ca să batem obrazul gros al Kievului.

Și ar fi cazul, chiar dacă sunt uciși de demența lui Putin – aș putea fi acuzat de cinism și de impardonabilă pornire necreștină -, să le amintim vecinilor ucraineni că va veni un moment al răsplătirii gestului nostru de omenie prin retrocedarea pământurilor furate acum optzeci de ani și mai bine de hoardele sălbăticite ale Krasnaia Armia. Că o nedreptate istorică, vorba unui om politic deștept din „perfidul Albion”, de acum un veac, nu poate dura o veșnicie. Dar Kievul ultranaționalist, sunt convins, nu este în stare să priceapă acest ADEVĂR.

Bun, suntem alături de ucraineni, cu omenia noastră în aceste clipe de un sfâșietor tragism, însă este necesar, imperios necesar, să le amintim cu fiecare zi care trece că ne sunt datori. Și că, dacă se vor spăla de păcatul lui Stalin, le vom fi vecini de bună credință. Totuși, îndoi-m-aș.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)
Vom fi o țară de pensionari... fără pensie
Industria auto la Bruxelles
Moscovei îi este frică de... limba română (II)
Moscovei îi este frică de... limba română (I)
20 de ani pentru Clubul Românilor din Bruxelles
Verde de Bruxelles
Jurnal de război. Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (III)
Și a trecut un an de când, cu spaimă, auzim urletul iadului (II)Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale