Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.11.2021 00:17

Direcția Agricolă Dâmbovița eliberează avizele pentru înstrăinarea terenurilor!


A A

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole

Arendașii... cu ochii pe terenurile agricole

*„Zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă”

 

La nivelul județului Dâmbovița se constată o activitate constantă de vânzare a terenurilor agricole, iar cumpărătorii sunt de regulă arendașii, respectiv asociațiile agricole care activează pe raza localităților. Înstrăinarea acestor terenuri nu se poate face fără avizul Direcției Agricole Dâmbovița, care eliberează  zilnic astfel de documente. Partea bună a lucrurilor este că în acest fel se ajunge la comasarea rapidă a terenurilor agricole, ceea ce face ca și exploatarea lor să fie mult mai ușoară și eficientă.   

„Terenurile scoase la vânzare sunt cumpărate de societăți care exploateză terenuri”

,,Încă se mai vând și se mai cumpără terenuri agricole în județul Dâmbovița... Am observat că zilnic se eliberează avize de vânzare, iar majoritatea terenurilor care sunt scoase la vânzare sunt cumpărate de către societățile care exploateză terenuri în zonă... Ideea este că, într-adevăr, prin această regulă de vânzare, cu dreptul de preemțiune, terenurile se duc spre comasare către cei care le administrează deja. Contractele de arendă se întocmesc la primărie, deci administrațiile locale dețin evidența contractelor de arendă... la nivel de localitate. Avem și noi, la Direcția Agricolă Dâmbovița, o situație, pe fiecare localitate, cu societățile respective, pentru că vin și la noi... Sunt zile în care eliberăm 2-3 avize de vânzare, sunt zile cu un singur aviz, dar și zile cu mai multe avize eliberate. Media este de 2-3 avize pe zi”, ne-a declarat ing. Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Vaccinarea antigripală a căzut pe un plan secund!
A scăzut excedentul balanței comerciale
Șotânga și Râu Alb, sprijinite de CJD pentru dezvoltare
566 de locuri de muncă disponibile
Dublează-ți veniturile în doar 1 an - Investiție minimă, profit garantat!
Proiectul pentru DN 71 provoacă îngrijorare
Întreruperi energia electrică
Protocol semnat pentru noile Centuri de la Târgoviște, Pucioasa și Fieni
Bugetul pentru comune, orașe și municipii din Dâmbovița a fost aprobat
Infrastructura educațională continuă să se schimbe


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Criza și liderii adevărați (II)

Dacă Ununea Europeană alegea răspunsul clasic, œSănătatea nu este de competența structurii europene, ci este abordată la nivelul fiecărui stat membruœ, o spun cu mâna pe inimă, nu cred că mai exista UE acum. Însă Uniunea Europeană și-a revenit ca boxerul din pumni.

După o ezitare, am observat cu toții un leadership european pe criza sanitară. Comisia Europeană a devenit forța mobilizatoare în... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale