Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2022 00:09

Poveste de succes


A A

Antrenorii tineri ncep s confirme la not

* Am selectat câteva din mrturisirile lui Andrei Ene (25 ani) și Oussama Rebai (33 de ani), doi tineri antrenori de la EURO Swimming București, care vor s-și construiasc un nume și un renume în România

 

În aceste zile se pregtesc la Complexul Turistic de Natație înottorii de elit ai EURO Swimming Club București, printre ei mulți recordmeni, campioni sau medaliați naționali. Vorbim despre un club cu o creștere spectaculoas a rezultatelor în ultimul an, încât a ptruns în elita natației românești la nivel de copii și cadeți. Chiar dac nu dispun de un bazin propriu, chiar dac antrenamentele încep foarte devreme, însemnând și ora 5.30, chiar dac susținerea vine integral de la prinții copiilor și chiar dac ar fi mult mai profitabil s se ocupe de inițiere și nu de performanț, tinerii antrenori de la EURO Swimming au ridicat foarte mult nivelul rezultatelor. Ascensiunea lor ne-a stârnit interesul, astfel c am încercat s aflm povestea succesului, una frumoas, dar plin de sacrificii. Am selectat câteva din mrturisirile lui Andrei Ene (25 ani) și Oussama Rebai (33 de ani), doi tineri care vor s-și construiasc un nume și un renume ca antrenori de înot în România. 

„Perseverența și pasiunea cântresc foarte mult în obținerea rezultatelor”

* „2021 a fost cel mai bun an pentru EURO Swimming București, din punct de vedere sportiv. În perioada de toamn – iarn am reușit s stabilim câteva recorduri naționale în bazin scurt, iar la Campionatele Naționale am obținut locul 3 în clasamentul general pe cluburi la categoria cadeților și locul 4 la categoria copiilor. Am scos trei campioni și am obținut 20 de medalii la Naționale. Toate acestea, în condițiile în care nu avem nici mcar 5 ani de activitate, de la înființarea clubului. Se dovedește faptul c perseverența și pasiunea noastr cântresc foarte mult în obținerea acestor rezultate spectaculoase. Cel mai important în meseria de antrenor este s fii dispus s înveți și s muncești. Poți ajunge un antrenor foarte bun, chiar dac nu ai fost un sportiv de mare performanț. Sunt foarte multe exemple”

* „Avem copii care au venit de la alte cluburi, dar sunt și copii pe care i-am crescut noi. Am format o echip unit, care crește numeric, dar și valoric. Dimineața la ora 6.00 sau chiar mai devreme srim în ap, înainte de școal. Este un program destul de greu, dar ne-am obișnuit. Obiectivele pe care le-am stabilit nu se pot realiza, dac nu am ieși zilnic din zona de confort. Visul pentru care ne trezim cu noaptea în cap, în fiecare zi, se îndreapt ctre Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028. Pân acolo, încercm s o lum pas cu pas, s ne antrenm mai bine de la zi la zi, s progresm de la concurs la concurs și, ușor-ușor, s ajungem la obiectivul nostru final”

„Vrem s profitm de orice șans de a scoate campioni”

* „Avem 45 de sportivi care fac înot intensiv de performanț, începând de la vârsta de 8 ani, pân la 16 ani. La performanț suntem doi antrenori, iar pe partea de inițiere și de selecție, mai avem înc trei antrenori. Prin rezultatele obținute, am devenit vizibili, iar tot mai mulți copii și prinți solicit s vin la noi. Pe de alt parte, este foarte greu s te ridici la nivelul marilor cluburi finanțate de stat, precum Steaua București, care sunt puternic motivate financiar, au foarte mulți antrenori, sportivi, propriul bazin și alte avantaje. Chiar dac înotul nu este un sport foarte scump, totuși cost la nivel de performanț, iar mulți prinți nu-și permit s susțin cheltuielile copiilor, care sunt nevoiți s abandoneze acest sport, în ciuda talentului avut și a sacrificiile depuse”

* „Condițiile de antrenament la Complexul Turistic de Natație Târgoviște sunt excelente. Bazinul este foarte bun pentru cantonamentul de iarn, este destinat performanței și este un mare plus pentru natația româneasc. Ne ajut foarte mult c este aproape de București, dovad c venim aici în mod constant. Mai important decât toate, este c mereu am fost foarte bine primiți. Aici ne simțim apreciați, respectați și încurajați în demersul nostru de a face performanț. Era mai simplu și mai profitabil s ne limitm la înotul de inițiere, dar suntem tineri, avem putere de munc și dorinț de progres. Vrem s profitm de orice șans de a scoate campioni, de a face mare performanț, iar visul nostru tinde spre o medalie olimpic”

C.M.Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Sportivii de la CSȘ Trgoviște au obținut noi medalii
Lacrimile lui Șerban, imbold pentru renașterea Chindiei
AJF Dmbovița se opune "tranzacționrii" de locuri
15 juniori dmbovițeni, selecționați la Naționalele U11, U12, U13
Multe medalii pentru CS Trgoviște
Crește suspansul la Liga a 5-a
Chindia rmne fr piesele de baz
Strjerii Rzvad, primul trofeu din istoria clubului
Cojasca și Aninoasa promoveaz n Liga a 5-a
Chindia Trgoviște a cștigat Cupa Romniei U19Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale