Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
10.10.2014 00:19
Aniversări dâmbovițene: Alexandru Manafu, prozator și publicist

PETRE DRĂGUȚOIU
Alexandru Manafu, născut la 10 octombrie 1950, a absolvit școala primară, cursurile gimnaziale și Liceul Economic (1969) în Târgovi ștea natală. Este licențiat al Facultății de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București, al Scolii Militare de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” și al Academiei de Înalte Studii Militare.
A activat ca lector de logistică la Centrul de Instrucție al Artileriei și Rachetelor Antiaeriene și a ocupat funcții la Comandamentul Logistic și Direcția Logistică din cadrul Statului Major General (1997-1998). De asemenea, a fost director al Centrului Editorial al Armatei (1989) și la Comisia Centrală de Rechiziții. Este doctor al Universității Militare de Apărare cu tema „Integrarea europeană, infrastructură teritorială și logistica apărării naționale”. A publicat articole de specialitate în reviste de profil ca „Observatorul militar”, „Revista trupelor de uscat”, „Gândirea militară românească”, „Revista de istorie militară”, „Document”, „Eroica”. A debutat editorial cu lucrarea unui colectiv intitulată „Logistica Armatei Române în al Doilea Război Mondial – campania din vest” (1995).
De asemenea, a publicat lucrări memorialistice: „Un fir al Olteniei, general de corp de armată Marin Manafu: un om, o epocă, un destin” (1996), „Un secol de viață: general de divizie Victor Isăceanu” (1997), „Dâmbovițeni la datorie” (2003). S-a remarcat și în beletristică prin scrierile „Corifei ai intendenței române” (1996), „Intendența Armatei Române – eroism fără glorie” (1999).
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor
Editorial
Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.
Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
