Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.02.2023 00:15


A A

Activitate turistic bogat n județul Dmbovița

Activitate turistic bogat n județul Dmbovița

*Sosirile în structurile de primire turistic cu funciuni de cazare au crescut cu 66,2%, în timp ce înnoptrile au crescut cu 66,3%!

 

Activitatea turistic din județul Dâmbovița a înregistrat un trend ascendent! Acest lucru reiese din ultima raportare a Direcției Județene de Statistic Dâmbovița care ne informeaz c, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna corespunztoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistic cu funciuni de cazare, au crescut cu 66,2%, în timp ce înnoptrile au crescut cu 66,3%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistic, în luna octombrie 2022 au însumat 11889, în creștere cu 66,2% fa de luna octombrie 2021. Din numrul total de sosiri, sosirile turitilor români în structurile de primire turistic cu funciuni de cazare, au reprezentat 97,0%, în timp ce turitii strini au reprezentat 3,0%. În ceea ce privete sosirile turitilor strini în structurile de primire turistic, cea mai mare pondere au deinut-o cei din Europa (73,8% din total turiti strini), iar din acetia 72,5% au fost din rile Uniunii Europene.

Înnoptrile înregistrate în structurile de primire turistic, în luna octombrie 2022 au însumat 27813, în cretere cu 66,3% fa de cele din luna octombrie 2021. Din numrul total de înnoptri, înnoptrile turitilor români în structurile de primire turistic au reprezentat 96,7%, în timp ce înnoptrile turitilor strini au reprezentat 3,3%. În ceea ce privete înnoptrile turitilor strini în structurile de primire turistic, cea mai mare pondere au deinut-o cei din Europa (70,5% din total strini), iar din acetia 73,0% au fost din rile aparinând Uniunii Europene.

Indicele de utilizare net a locurilor de cazare în luna octombrie 2022 a fost de 30,0% pe total structuri de cazare turistic, faț de 19,2% cât a fost în luna octombrie 2021.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

Construcțiile, n picaj!
Acțiune pe linia creșterii gradului de disciplin rutier
Numrul salariaților, pe un trend cresctor
Criza medicilor veterinari continu
285 de nașteri și 516 decese
Dou locuințe amenajate de DGASPC Dmbovița
„Primvara albastr” - o ediie care a stat sub semnul excelenei
Situația grevei profesorilor din Dmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dmbovița
11 ani de la trecerea n neființ a fondatorului companiei REGATA



Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Judeul Dmbovia - de la trecutul istoric la perspective n secolul XXI (partea a III-a)

i muli au constatat aceast realitate i cu prilejul recentelor „Zile ale judeului Dâmbovia”, zile în care am strbtut acest meleag de ar prin mai multe zri ale sale, prilej de a vedea la faa locului cum de la Potlogiul brâncovenesc i Getiul lui Gheorghe Zamfir, i „orașul aurului negru” Moreni, i Pucioasa, care pstreaz înc amintirea faimosului general Kiselleff, cel ce i-a descoperit... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale