Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
16.05.2024 00:14
Cedează România Ucrainei singurul sistem PATRIOT de apărare a țării?
„Sindicatele din industria de Apărare nu sunt de acord cu viziunea cedării”
*„Ni se impune, sub o formă prietenească, să cedăm singurul sistem de apărare pe care noi îl avem, ceea ce nu este benefic pentru România”
Sindicatele din industria de apărare a țării, prin vocea președintelui ASIAA, Constantin Bucuroiu, nu sunt de acord cu cedarea singurului sistem funcțional de apărare Patriot al României către țara vecină Ucraina aflată într-un război crunt cu invadatorul, Rusia . România mai are trei sistem de apărare Patriot care sunt în curs de operaționalizare, iar alte trei astfel de sisteme urmează să fie primate de statul român.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a declarat că sistemul PATRIOT operațional în România este indispensabil, iar discuția privind cedarea unei astfel de baterii către Ucraina va fi analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Liderul de sindicat din industria de apărare salută poziția rezervată a ministrului Apărarii pe acest subiect fierbinte, dar susține că atunci când un sistem Patriot se cumpără cu bani publici, iar costul este foarte mare, ,,este normal ca cel care ia decizia să fie poporul, nu X sau Y’’.
,,Din punctul meu de vedere din războiul din Ucraina nu este decât un singur câștigător și acela este SUA. Restul suntem cei care contribuim la suportul financiar al acestui război, dar fiind într-o alianță și respectând regulile prevăzute într-o alianță este clar că trebuie să participăm și să contribuim cu ceva. Ce nu este corect pentru România și pentru securitatea României este faptul că ni se impune, sub o formă prietenească, să cedăm singurul sistem de apărare pe care noi îl avem, ceea ce nu este benefic pentru România... Și nu este benefic din mai multe puncte de vedere, atât ca viziune a Rusiei asupra sprijinului pe care îl dăm Ucrainei pentru că oricând poți deveni țintă și în al doilea rând să nu uităm că scutul de la Deveselu nu apără România. Scutul de la Deveselu apără Vestul. Deci noi trebuie să luăm în considerare că avem un sistem Patriot pe care l-am cumpărat cu bani grei, cu sudoare poporului. Ar trebui să ne gândim ce facem în continuare să avem nu unul, ci 4-5 sistem de apărare Patriot care să ne protejeze și pe noi. Deci noi, sindicatele din industria de apărare, nu suntem de acord cu viziunea cedării. Atunci când un sistem Patriot se cumpără cu bani publici este normal ca cel care ia decizia să fie poporul, nu X sau Y. Poziția ministrului Apărării mi-a plăcut, este corectă pentru că a spus că în momentul de față România nu poate ceda acest sistem. Este o poziție corectă, și a lui și a premierului. În ceea ce privește președintele României eu văd aici un gest de clemență și plecăciune în fața Porții... pentru sprijin în înalta funcție pe care și-o dorește din tot sufletul și îmi asum ceea ce spun’’, ne-a declarat, ieri, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Modernizarea intrării în Târgoviște dinspre PriseacaSubprefectul Marian Tănase, avertisment sever pentru directorul ANIF Dâmbovița
Corneliu Ștefan, vicepreședinte pentru Regiunea Sud la Congresul PSD
Recalcularea pensiilor, gata până la 1 septembrie 2024
Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în faza de construcție
Continuitate și parteneriate solide în pregătirea alegerilor din 2024
Planurile PSD pentru alegerile din toamnă
PSD Dâmbovița îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al PSD
Lucrările la DN 7 Bâldana - Titu, în plină turație
Centura pentru Pucioasa și Fieni, aprobată de Guvern
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.