Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.02.2023 00:14

Semnal tras de președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița:


A A

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”

*„Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății”

 

Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu trage un nou semnal de alarmă pentru conștientizarea importanței vaccinării copiilor, în contextul în care sunt foarte mulți părinți se opun imunizării micuților lor! Este vorba de vaccinurile din cadrul Programului Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără pe copii de boli grave, dar și de complicațiile acestora, vaccinuri pe care și părinții care se opun acum le-au făcut la rândul lor când erau copii.

Potrivit specialiștilor, de mulți ani, vaccinurile oferă protecție față de alte boli extrem de contagioase și mortale, care pot fi prevenite, cum ar fi rujeola și poliomielita. Statisticile arată că vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) este utilizat de peste 45 de ani și a prevenit peste 20 de milioane de decese numai în ultimii 20 de ani. De asemenea, vaccinurile împotriva poliomielitei au adus lumea pe punctul de a eradica această boală.

,,Vreau să spun în continuare un lucru la care țin foarte mult, să ne vaccinăm copiii, să ne vaccinăm pe noi, dacă este nevoie, cu vaccinurile care sunt sigure. Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății. Indiferent de vărsta pe care o ai, chiar dacă tu crezi că nu ai nicio boală, dacă faci vreo boală care ar fi putut prevenită prin vaccinare... abia atunci constați importanța vaccinării. Cum va fi reacția și ce se întâmplă? Fiecare organism acționează diferit chiar dacă tu te crezi sănătos în momentul acela sau până în momentul acela. Este păcat atâta timp cât există vaccinuri să nu ne vaccinăm copii. Mă refer la vaccinurile care sunt date prin Programul Național care sunt gratuite. Sunt părinți care nu vor să-și vaccineze copiii atât în județ, cât și la nivel de țară... și nu pot fi obligați”, ne- a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.  

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ambulanța își completează lista de personal
Direcția Silvică a finalizat controlul anul al pădurilor din județ
116 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Creștere alarmantă a cazurilor de urgență și a accidentelor rutiere
Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Funcționarul european

Discutăm enorm despre sistemul de decizii și dacă e pregătită Uniunea Europeană pentru o extindere la peste 30 țări, dar de cele mai multe ori abordam subiectul doar la nivel politic. Funcționarul european joacă un rol enorm, dar puțini sunt aceea care discută deschis despre evoluția sa.

Este deja de notorietate faptul că avem un segment aparte de funcționari publici care lucrează în cadrul... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale