Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.02.2023 00:14

Semnal tras de președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița:


A A

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”

„Să ne vaccinăm cu vaccinurile care sunt sigure”

*„Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății”

 

Președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu trage un nou semnal de alarmă pentru conștientizarea importanței vaccinării copiilor, în contextul în care sunt foarte mulți părinți se opun imunizării micuților lor! Este vorba de vaccinurile din cadrul Programului Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără pe copii de boli grave, dar și de complicațiile acestora, vaccinuri pe care și părinții care se opun acum le-au făcut la rândul lor când erau copii.

Potrivit specialiștilor, de mulți ani, vaccinurile oferă protecție față de alte boli extrem de contagioase și mortale, care pot fi prevenite, cum ar fi rujeola și poliomielita. Statisticile arată că vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) este utilizat de peste 45 de ani și a prevenit peste 20 de milioane de decese numai în ultimii 20 de ani. De asemenea, vaccinurile împotriva poliomielitei au adus lumea pe punctul de a eradica această boală.

,,Vreau să spun în continuare un lucru la care țin foarte mult, să ne vaccinăm copiii, să ne vaccinăm pe noi, dacă este nevoie, cu vaccinurile care sunt sigure. Copiii au vaccinurile din Programul Național de Imunizare care sunt gratuite și care îi apără de boli. Nu este nimic altceva decât prevenție iar prevenția este mama sănătății. Indiferent de vărsta pe care o ai, chiar dacă tu crezi că nu ai nicio boală, dacă faci vreo boală care ar fi putut prevenită prin vaccinare... abia atunci constați importanța vaccinării. Cum va fi reacția și ce se întâmplă? Fiecare organism acționează diferit chiar dacă tu te crezi sănătos în momentul acela sau până în momentul acela. Este păcat atâta timp cât există vaccinuri să nu ne vaccinăm copii. Mă refer la vaccinurile care sunt date prin Programul Național care sunt gratuite. Sunt părinți care nu vor să-și vaccineze copiii atât în județ, cât și la nivel de țară... și nu pot fi obligați”, ne- a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.  

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

285 de nașteri și 516 decese
Două locuințe amenajate de DGASPC Dâmbovița
„Primăvara albastră” - o ediție care a stat sub semnul excelenței
Situația grevei profesorilor din Dâmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dâmbovița
11 ani de la trecerea în neființă a fondatorului companiei REGATA
Procese câștigate pe bandă rulantă de angajați!
Un singur focar activ de pestă porcină africană
Victimele unui accident rutier, ajutate de un jandarm dâmbovițean
Numeroase proiecte în obiectiv pentru Primăria RuncuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată –... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale