Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2023 00:19

Un nou semnal de alarmă al liderului de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu


A A

„ROMARM este inexistent în a da direcția Industriei de Apărare!”

„ROMARM este inexistent în a da direcția Industriei de Apărare!”

*„Suntem singurii care nu putem contribui la programele de înarmare pe care le conferă atât NATO, cât și UE și SUA... Ucrainei” *„Ministerul Economiei are un obicei de a ține luni de zile programele de investiții până când trece anul și nu apuci să mai faci investiția sau nu apuci să dai comanda, în așa fel încât partenerii de unde trebuie să iei liniile de fabricație nu mai pot să le furnizeze și în felul acesta noi nu producem pentru Ucraina”

 

România nu poate să participe la programele de înarmare pentru Ucraina, promovate de NATO, UE ȘI SUA, din cauza demolărilor, a distrugerilor succesive provocate industriei de apărare, în ultimii 33 de ani, poate chiar de către cei care trebuia să aibă grijă de acest bun național! Supărat pe factorii decidenți din trecut, dar și pe cei de azi care nu fac mai nimic pentru relansarea și revigorarea acestei industrii care ar fi putut să aibă o contribuție importantă la creșterea PIB și la dezvoltarea țării, industrie care până în 1989 era al 5-lea exportator din lume, liderul de sindicat Constantin Bucuroiu a explicat în stilul său „prostia românească”.  

„O spun și îmi asum cuvântul, noi românii suntem cei mai proști oameni care pot să existe în Alianța NATO dar și în Uniunea Europeană. Suntem țara cea mai apropiată zonei de conflict, suntem țara care am fost al 5-lea exportator din lume până în 1989 și suntem singurii care nu putem contribui la programele de înarmare pe care le conferă atât NATO, cât și UE și SUA Ucrainei. Nenorocirea este că noi nu facem programele organizat și nu vine cineva care să spună ce ar trebui să producă România în momentul de față din punct de vedere al muniției, din punct de vedere al tehnicii de luptă sau al armamentului de infanterie și artilerie? Ce trebuie să producă România?  X, Y, Z, iar toate investițiile trebuie să le dirijăm în direcția asta! În primul rând nu există o dirijare în industria de apărare! ROMARM este inexistent în a da direcția asta! Ministerul Economiei are un obicei de a ține luni de zile programele de investiții până când trece anul și nu apuci să mai faci investiția sau nu apuci să dai comanda, în așa fel încât partenerii de unde trebuie să iei liniile de fabricație nu mai pot să le furnizeze și în felul acesta noi nu producem pentru Ucraina. Nu producem decât 5% pentru Armata Română, nu producem pentru Ucraina. Noroc cu câteva uzine cum este Mija pentru export, UM Cugir pentru export, Electromecanica Ploiești pentru agricultură. Altfel, din punct de vedere al MAPN, din punct de vedere al instituțiilor de forță și mă refer la MAI, STS, SRI, SIE, suntem morți definitiv. Asta este marea supărare a noastră, că nu ne trezim! Haide-ți să ne uităm la alții mai deștepți ca noi, că am spus, suntem proști, și eu spun că asta este definiția pentru noi, pe direcția asta, și mă refer la cei cu responsabilități pe direcția asta, dar și a noastră, a liderilor de sindicat, că nu am sărit și am stat să dialogăm  crezând că prin vorbă bună rezolvăm problema asta”, a tunat și fulgerat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitare termică de amploare a blocurilor de locuințe
PSD Dâmbovița, tur de forță prin Răcari, Titu și Găești
Razie rutieră de amploare pe caniculă
Descrețirea inovației (II)
Bilanț la Inspectoratul Județean de Jandarmi "Mircea cel Bătrân" Dâmbovița
Echipamente digitale de ultimă generație în școli
ISU Dâmbovița, la Competiția Națională de Descarcerare
PSD Dâmbovița se mobilizează pentru alegerile parlamentare și prezidențiale
Descrețirea inovației (I)
Subprefectul Adrian Chițescu și-a înaintat demisia


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale