Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.12.2021 00:17

Deputat PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu:


A A

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”

„Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare”

*„Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic’’

 

Deputatul  PSD Dâmbovița Ionuț  Vulpescu a explicat, la ultima conferință de presă de la PSD Dâmbovița, ,,de ce a intrat PSD acum la guvernare?’’ Concluzia trasă de parlamentar este că social democrații au intrat la guvernare pentru a schimba prioritățile acesteia…  în plan social.

„Doresc să fac câteva observații, care răspund întrebării «De ce a intrat PSD acum la guvernare?» Știți că eu personal, PSD, membrii și simpatizanții noștri au fost, și rămân, foarte critici în privința guvernării libertariene, promovate, timp de doi ani, întâi de guvernul Orban, apoi de Guvernul Cîțu. Guvernare Cîțu care a dus, practic, la un colaps economic, social și administrativ. Reafirm un lucru, care devine tot mai evident în lume, dar care în România tinde să devină un subiect tabu: domeniul social.

Viitorul democrației, până la urmă, se joacă în plan social…. Dacă vrem să reconstruim România, fără solidaritate socială, fără un stat eficient, organizator al acestei solidarități, nu putem face nimic. Reamintesc: în Constituție România este definită ca stat social, nu ca stat libertarian. Și, după ani de conlucrare și de conviețuire politică pașnică, zic eu, cu liberalii, nu mi se par niște ireductibili ai libertarianismului. Sunt și ei conștienți că lucrurile se joacă în plan social.

Noi vrem să credem că putem construi de durată plecând de la acest principiu. Repet: social e mai mult decât măriri de salarii și de pensii. Revenirea la statul social este proiectul PSD de la care pornim în guvernare. Este în logica binelui comun. Cum vom face asta? Împreună cu partenerii de guvernare, prin construirea consensului în legătură cu reformele necesare atingerii acestui obiectiv. Politica bazată pe confruntare ne-a făcut mult rău. Noi, în PSD, am învățat lecția asta, motiv pentru care suntem la guvernare, în loc să stăm liniștiți pe malul apei, privind la adversari...’’, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Caravana Educației a ajuns și în Dâmbovița!
Campanie de informare cu și despre produse românești
Atelier al tinerilor PNL
Plata șomajului tehnic, aprobată de Ministrul muncii
Ședință de Colegiu Prefectural cu proiecte în rafală
Primăria Târgoviște a demarat proiectul de digitalizare
„României nu-i face bine războiul româno-român”
„Sper ca PNL să intre într-o logică de alianță”
„ICR nu trebuie să fie apanajul unui partid”
Tur de forță prin fabricile de tehnică militară


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale