Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2022 00:20

Editorial


A A

„Profesorul de fericire”

„Profesorul de fericire”

Deunăzi, la Radio România Actualități, am auzit de la un tânăr cadru didactic, o femeie din învățământul preuniversitar, că în școlile patriei va apărea – luați aminte! – „profesorul de fericire”. Și am picat pe gânduri. Nu am fost cuprins de mirare, și asta pentru că de 32 de ani încoace, într-o țară în care suntem martori la o sumedenie de ciudățenii, una în plus nu mai contează.

Și totuși, fără a fi cuprins de mirare, m-am întrebat ce ar fi să aducă „profesorul de fericire” nou și benefic procesului de instrucție și educație. Și, pe dată, mi-am adus aminte de acuza adusă de Titu Maiorescu și Mihai Eminescu „formelor fără fond” pe care românii, mimetici cum sunt, le luau de la alții, mai ales de la francezi și nemți, dar nu se potriveau în acel moment – a doua jumătate a secolului XIX – în niciun chip mersului spre modernitate al țării.

Și, nepotrivindu-se, mai mult au încurcat, au întârziat acel mers. Ce ar trebui să facă „profesorul de fericire”? Nu am aflat mare lucru. Acel tânăr cadru didactic a emis vagi concepte psiho-didactice, dar a insistat că ar fi necesar să fie introdus în „organigrama” școlară o astfel de funcție. Oare „profesorul de fericire” să... managerieze o astfel de „oră de dirigenție”, care și-așa a fost supusă la tot felul de experimente bizare pe canavaua aiuritoare a atâtor „reforme” ale școlii românești produse cu fiecare schimbare de guvern după 1989? Sau ar trebui să-i educe pe elevi în spiritul „cunoașterii propriului corp” propovăduită de corifeii neomarxismului desfrânat?

Că de educație moral-cetățenească sau patriotică sunt convins că nu va fi vorba. Sunt subiecte desuete, deci fără nicio „valoare de întrebuințare” globalistă. Dacă mai rețin, doamna sau domnișoara profesoară a zis ceva despre cultivarea încrederii hedoniste în sine. Dar cum? Nu ne-a spus care ar fi să fie... curricula. Pentru că se afla doamna/domnișoara în starea de vesel deziderat. Deh, vedeți, o „formă fără fond”!

 

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Succes, ANAF!
În România, din păcate, nimic nu se leagă...
Gata! Ne organizăm? (II)
Gata! Ne organizăm? (I)
„Minciuna stă cu regele la masă...”
Podul de piatră s-a dărâmat...
Ratificarea tratatelor europene
Strănutul (german) și răceala (europeană)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale