Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.01.2023 00:16

Semnal de alarmă tras de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu


A A

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie”

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie”

*„25% din activitatea medicală care se desfășoară în Dâmbovița este asigurată de medici pensionari”

 

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, doctorul Jean Popescu este foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă în momentul de față la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  unde pe lângă faptul că au venit foarte mulți medici tineri și bine pregătiți, unitatea medicală derulează și trei proiecte importante de investiții! Vineri, 6 ianuarie 2023, după o pauză îndelungată, la Colegiul Medicilor Dâmbovița a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia președintele acestui for al medicilor, dr. Jean Popescu a făcut o analiză a realizărilor, dar și a problemelor cu care se confruntă sistemul medical dâmbovițean.

„Problema cea mare, atât la Dâmbovița, cât și la nivel național, sunt medicii de familie… Noi am făcut o cercetare la nivelul județului Dâmbovița și am constatat că media de vârstă este de 56 de ani. Ceea ce este surprinzător este că în 10 ani nu au venit decât 6 medici de familie care au terminat rezidențiatul în această perioadă, ceea ce este incredibil…Vârsta medicilor de familie din Dâmbovița este următoarea: între 30-35 de ani sunt 3 medici de familie; între 36-40 de ani sunt 3 medici; între 41- 45 ani sunt 15 medici de familie; între 46-50 de ani sunt 30 de medici; între 51 - 55 ani sunt 43 de medici; între 56 -60 de ani sunt 33 de medici; între 61-65 de ani sunt 45 de medici; între 66-70 de ani sunt 71 de medici; între 71-75 de ani sunt 22 de medici; între 76-83 de ani sunt 5 medici. Vârsta de pensionare a medicilor este de 65 de ani dar cu cerere din partea medicului aceasta se poate prelungi cu încă 2 ani, deci până la 67 de ani. Ce ar însemna dacă acești medici care au dincolo de 67 de ani, și anume 75 de medici de familie, s-ar pensiona? Anul acesta noi am dat aviz pentru  funcționare în continuare pentru 153 de medici, dintre care jumătate sunt medici de familie. Colegiul Medicilor Dâmbovița are un număr de 663 de medici, jumătate fiind medici de familie și medici specialiști. Deci 25 % din activitatea medicală care se desfășoară în Dâmbovița este asigurată de acești medici pensionari. La nivel național 400 de unități administrativ teritoriale nu au medici, la noi sunt 10-12 localități care pur și simplu se cârpesc cu medici din alte localități și spre lauda lor mulți primari au făcut dispensare și centre medicale, pentru mai binele cetățenilor, dar vin la noi și se roagă ca primul medic care apare să-l îndrumăm spre ei, dar din păcate… nu apar acești medici”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

91.000 de salariați în județul Dâmbovița!
21 de case construite prin ANL își așteaptă chiriașii
Duminica Sfintei Cruci
Activitate informativ-preventivă la Clubul Pensionarilor
Decesele depășesc cu mult nașterile
Două mari obiective pentru primăria Raciu
287 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Masă festivă pentru doamne
Asociația Medicilor de Familie Dâmbovița, apel către părinți
Reabilitarea infrastructurii rutiere, una dintre prioritățile Primăriei RuncuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale