Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.07.2022 00:14

În Arhiepiscopia Târgoviștei a avut loc conferința administrativă lunară cu tema...


A A

„Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”

„Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”

*Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor preoților din Eparhie și a accentuat importanța personalității Sf. Ier. Nifon pentru viața religioasă de la noi

 

Prin intermediul platformei de comunicare online ZOOM, vineri, 15 iulie 2022, s-a desfășurat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, Conferința administrativă lunară cu tema „Pelerinajul religios în viața duhovnicească a credincioșilor”, la care au participat preoții din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre.

Referatul conferinței a fost susținut de Pr. Prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, care a subliniat rolul pastoral-misionar, duhovnicesc și cultural al pelerinajelor organizate de preoți, de-a lungul anului, alături de credincioșii de la parohii, evidențiind pelerinajul de la Catedrala din Târgoviște, din zilele de 10 și 11 august, cu ocazia sărbătorii solemne a Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, dar și ceea ce preoții pot face, peste an, pentru pregătirea acestui pelerinaj, precum: oficierea Acatistului sfântului, cateheze și concursuri cu tinerii, și mai ales buna colaborare cu profesorii de Religie de la școlile din parohii.

Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a prezentat elementele practice ale desfășurării sărbătorii din acest an, oferind preoților îndrumări concrete pentru buna pregătire și desfășurare a sărbătorii Sf. Ier. Nifon.

La finalul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a transmis un cuvânt de binecuvântare tuturor preoților din Eparhie și a accentuat importanța personalității Sf. Ier. Nifon pentru viața religioasă de la noi, de la români, precum și rolul mărturisitor al pelerinajului din zilele de 10 și 11 august, ca semn de încredere, speranță și lumină pentru contemporanii noștri, dar și ca reflectare a efervescenței vieții duhovnicești din Arhiepiscopia Târgoviștei.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească
Activitate educațională dedicată Sfântului Voievod Neagoe Basarab
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți
Ce efecte ar putea avea premiile pentru elevii olimpici și profesorii lor
"Vârfuri, Pagini de istorie. File de monografie"
Elevii nu mai pot fi exmatriculați!
„Tezele ar putea să fie eliminate de tot din programă”
Pescuirea minunată
Infrastructură sportivă și educațională în dezvoltare la Raciu
Inspectorul școlar general, despre bursele de studii la clasa a V-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Parfum de toamnă sportivă

Multe s-au schimbat în viață și în presă, însă bucuria weekend-urilor sportive a rămas nealterată. Pentru mine, și pentru mulți pasionați ai fenomenului, finalurile de săptămână aduc frumusețea întrecerilor fotbalistice, pasionante la orice nivel. Mă bucur să văd cum sportul rege reia legături de suflet în comunitățile rurale dâmbovițene. Un sentiment de apartenență locală, ale... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale