Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.01.2023 00:18

Apărută pe finalul anului 2022, a fost bine primită de sindicate, inclusiv în Dâmbovița


A A

„Legea dialogului social este un pas înainte”

„Legea dialogului social este un pas înainte”

*„Se adaptează ușor relațiile de dialog și la structura a ceea ce există, în speță reprezentativitatea sindicală se poate dobândi și cu mai puțini membri, înainte era 50%, acum este 35%” *„Au venit cu lucruri bune, au ținut cont de observațiile noastre, din câte am observat, mai sunt câteva chestiuni de șlefuit”

 

Pe 22 decembrie 2022, deci pe final de an, a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua lege a dialogului social! Legea nr. 367/2022 privind dialogul social reduce numărul de membri necesar pentru înființarea unui sindicat, reduce pragul pentru reprezentativitate, impune obligația negocierii colective la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați , precum și la nivel de sector de negociere colectivă. Liderii de sindicat consideră că, după 11 ani, este o reparație parțială și necesară, un prim pas spre normalizarea relațiilor de muncă în România. Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu salută apariția legii dialogului social despre care susține că ,,este un pas înainte... și nu înapoi’’.

„Avem o nouă lege a dialogului social care nu ne mulțumește în totalitate, dar probleme vor fi întotdeauna. Noua lege a sindicatelor, noua lege a dialogului social are unele lucruri bune cu privire la sindicate și la negocierea colectivă, nu este un pas înapoi legea, în opinia mea. Este un pas înainte  pentru că se adaptează ușor relațiile de dialog și la structura a ceea ce există, în speță reprezentativitatea sindicală se poate dobândi și cu mai puțini membri, înainte era 50%, acum este 35%... Modul de constituire a unui sindicat este mult mai lejer acum decât altădată, modalitatea de negociere colectivă nu s-a modificat foarte mult, numai că  acum poți să faci conflict de muncă și dacă ai un contract multianual ... Până acum, dacă aveai contract multianual, nu aveai voie să faci... Acum, de exemplu, dacă ai un contract anual și trebuie să negociezi salarizarea și nu te înțelegi la salarizare poți să declanșezi conflict de muncă... Până acum era interzis așa ceva. Deci au venit cu lucruri bune, au ținut cont de observațiile noastre, din câte am observat, mai sunt câteva chestiuni de șlefuit. Grosso modo avem o legea a dialogului social care, în opinia mea, este un pas înainte... și nu înapoi”, a declarat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)
Greva de avertisment a avut efect
Finanțare pentru 64 de străzi și 55 de parcări din Târgoviște
Șoferii care conduc fără permis
Începe săptămâna protestelor polițiștilor!
ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (I)
Proiecte de amploare în perioada următoare
Etapa județeană a Olimpiadei de Religie
Târgul de produse tradiționale de la Direcția Agricolă Dâmbovița!
Accidentele rutiere, în scăderePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

ChatGPT redeschide lupta pentru supremația informației (II)

La prima prezentare a produsului, undeva pe la sfârșitul anului 2022, ChatGPT menționa că utilizează anumite bazele de date, adică documente publicate înainte de anul 2019. Normal, dimensiunea bazelor de date actualizate este o direcție clară de acțiune. Companiile care prestează servicii în acest sector scanează și indexează o cantitate enormă de documente în fiecare zi.

O parte... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale