Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.03.2024 00:13

La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița


A A

„Donarea... nu este o tranzacție”

„Donarea... nu este o tranzacție”

*„Întotdeauna au fost criterii de eligibilitate și așa se va intra în rândul donatorilor”

 

Cu o mână de oameni, de doar 13 persoane, cu tot cu contabilitatea, Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița încearcă să facă noilor provocări! Se discută de ceva timp despre o reorganizare a rețelei de transfuzie sanguină la nivel național, acțiune pe care Centrul de la Târgoviște o așteaptă cu interes dar și cu emoție pentru că așa cum remarca directorul instituției, dr. Iulia Stanciu „e prea mare diferența între centrele de transfuzie din țară”.

„Despre reorganizarea rețelei, vom vedea. Oricum este un test  și pentru noi pentru că vom vedea cine poate să facă față acestor noi provocări. Noi suntem într-un proces de reorganizare, dar va trebui să ajungem și noi să avem niște platforme mari care să valideze testările. Dacă nu ești centru de calibru, de 500 de donatori /lună sau un centru mare, nu te poți compara cu un centru care face mai multe categorii de preparate, care are 20.000 de donatori /an, de unități recoltate.. E prea mare diferența între noi, centrele de transfuzie din țară. La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, ianuarie și februarie au fost niște luni bune. Ne dorim să ne facem și noi auziți, adică înțeleși de cei care vin spre noi și nu știu nimic despre donare. Trebuie să știe că întotdeauna au fost criterii de eligibilitate și așa se va intra în rândul donatorilor, având o părere bună despre donare pentru că aceasta nu este o tranzacție. Rămâne totuși donare de sânge, se numește în continuare așa”, ne-a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”
Modernizare amplă la Grădinița din Dobra


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale