Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.03.2023 00:13

DSP Dmbovița deruleaz campania:


A A

„Cu un zmbet mai aproape de sntate!”

„Cu un zmbet mai aproape de sntate!”

Direcia de Sntate Public Dâmbovia organizeaz în cadrul Programului Național de Evaluare și Promovare a Sntții și Educație pentru Sntate al Ministerului Sntții, pe toata durata lunii martie 2023, campania „Cu un zâmbet mai aproape de sntate!”. Prin intermediul acestei campanii, profesionștii din domeniul sntții urmresc s aduc în atenția public problematica sntții orale, s discute despre necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru copiii preșcolari și s încurajeze formarea unor deprinderi sntoase în ceea ce privește igiena dentar și tratamentul precoce al potenialelor probleme dentare.

Conform Organizației Mondiale a Sntții, peste 530 milioane de copii sufer de carii dentare netratate ale dinților primari (dinții de lapte) și 796 milioane de persoane sunt afectate de boli parodontale. La noi în țar, 7 din 10 copii în vârst de 6 ani examinați de medicii stomatologi școlari nu au dentiția integr și jumtate dintre ei au nevoie de tratament preventiv sau curativ stomatologic.

În ceea ce privește deprinderile de igien dentar și percepția propriei stri de sntate orale, din evaluarea opiniei prinților copiilor din grupa de vârst 6-14 ani, a reieșit c aprox. 51% dintre respondenți spun c se spal pe dinți de dou sau mai multe ori pe zi și 49% consider c au o stare de sntate a dinților bun.

director executiv, dr. Sorin Stoica

 
Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Situația grevei profesorilor din Dmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dmbovița
11 ani de la trecerea n neființ a fondatorului companiei REGATA
Procese cștigate pe band rulant de angajați!
Un singur focar activ de pest porcin african
Victimele unui accident rutier, ajutate de un jandarm dmbovițean
Numeroase proiecte n obiectiv pentru Primria Runcu
Sptmn de foc pentru pompierii dmbovițeni
Ofițerii Anticorupție, n activitate la trgul de la Corbii Mari
Pensionarii pltesc sume uriașe pentru reconstituirea vechimiiPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale