Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.11.2021 00:13

Apel către cetățeni și către parlamentari din partea medicilor de familie!


A A

„Crește în permanență numărul deceselor!”

„Crește în permanență numărul deceselor!”

*Apelul medicilor este, pentru cetățenii județului, ca aceștia să se testeze și să se vaccineze, să apeleze la medicul de familie de la primele semne de boală, iar pentru parlamentari - să voteze în regim de urgență obligativitatea certificatului verde

 

Ieri, România a înregistrat 591 de decese din cauza COVID -19 în ultimele 24 de ore, un număr record de la începutul pandemiei, dar și 11.073 de infectări noi, la nivel național! În județul Dâmbovița au fost 257 de cazuri nou confirmate, mai multe decât în ziua precedentă, când au fost 250. Pentru că situația pandemică este foarte gravă, președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu a lansat un nou apel către dâmbovițeni, către români, dar și către parlamentari. Pentru cetățenii județului, apelul este ca aceștia să se testeze și să se vaccineze, să apeleze la medicul de familie de la primele semne de boală, să respecte cu strictețe regulile sanitare, de distanțare, de purtare corectă a măștii în toate spațiile închise și deschise. Pentru parlamentari, apelul medicilor este să voteze în regim de urgență obligativitatea certificatului verde, acesta fiind singurul instrument care i-ar determina pe oameni să se vaccineze.

„Am avut un număr record de morți din această pandemie,de 591 de persoane”

„Fac apel către toți cetățenii județului, către toți românii, spunându-le că nu există nimic altceva mai bun decât prevenția pentru a scăpa de această boală Covid-19. Nimic nu este mai prețios decât viața și sănătatea. Haide-ți să încercăm să ne testăm și să ne vaccinăm. Vă rog să înțelegeți dragii noștri pacienți că nu se poate altfel, vedeți cum crește în permanență numărul deceselor și nu mor numai seniorii de peste 70-80 de ani, ați văzut că mor și tineri, pentru că virusul nu alege. Boala se manifestă destul de urât, contagiozitatea este foarte mare, boala este foarte agresivă.

Haideți să respectăm regulile, să purtăm masca peste tot, dar purtată corect, să acopere nasul și gura, să ne spălăm des pe mâini, cât de mult putem. Sunt familii întregi care sunt bolnave, familii întregi care au simptomatologie și nu vor să anunțe medicul decât după 4-5 zile... când este prea târziu. Acest virus nu rămâne numai la un singur membru al familiei, el se transmite și la ceilalți membrii.

Trebuie reacționat de la primul simptom, când ne curge nasul, când avem temperatură, durere în gât, dispariție gust- miros, diaree, oboseală, dureri de mușchi, de oase, tuse... Stăm acasă și anunțăm medicul, ne putem testa. Testele din farmacii nu sunt agreate, trebuie obligatoriu într-un centru medical sau să vină ambulanța la domiciliu. Trebuie să stăm acasă și să anunțăm medicul de familie sau ambulanța la 112. Nu așteptăm să treacă 4-5-6 zile să ne fie foarte rău și după aceea să anunțăm, pentru că poate să fie prea târziu și vedeți că locurile în spitale sunt tot mai puține, iar în ATI nu mai sunt deloc.

Astăzi am avut un număr record de morți din această pandemie, de 591 de persoane. Aceasta este rugămintea noastră, a medicilor de familie și a întregului corp medical. Și mai avem o rugăminte... Dragii noștri parlamentari, votați cât mai repede, în regim de urgență, obligativitatea certificatului verde. Ați văzut cum atunci când s-a pus problema acestui certificat verde, cât de mare a fost numărul celor care s-au vaccinat. Acum vedeți cum a scăzut, iar acest lucru înseamnă boală... Este un apel pe care îl facem întreg personalul medical, medici de familie’’, a declarat ieri președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Doar 15% din firme au reziliat contractele”
„Criza forței de muncă pentru constructori”
„Se joacă ping pong cu ordinea publică”
„Este unica soluție pentru România”
„Drumul Expres București-Târgoviște este în grafic cu evoluția proiectării”
Recenzarea, subiect fierbinte la ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița
Primele lucrări la DN 71 mai au de așteptat
Sistemul e-Factura bulversează mediul de afaceri?
Virgil Guran nu este interesat de funcția de Președinte interimar al Senatului
Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dacă Zelenski ar fi înțelept…

Și-a venit momentul să vă deconspir opinia/sugestia mea pe care Vladimir Zelenski, dacă ar fi un rațional înțelept, animat de-o sinceră grijă pentru prezervarea suveranității și independenței patriei sale, ar trebui acum, apoi va fi prea târziu, să facă această mișcare geopolitică/geostrategică: să redea României Bugeacul (Sudul Basarabiei) și să revendice de la Republica Moldova Transnistria.

Odată făcută... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale