Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.06.2022 00:19

Veste importantă de la Guvern pentru dâmbovițeni!


A A

82 de primării și CJD, undă verde pentru investiții masive

82 de primării și CJD, undă verde pentru investiții masive

*Dâmbovița este primul județ căruia i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”!

 

O „veste uriașă” pentru județul nostru a fost anunțată chiar de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan! Potrivit acestuia, Dâmbovița  este primul județ căruia, ieri, 22 iunie 2022, i-au fost aprobate cererile de finanțare depuse prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În urma acestui demers, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1,38 miliarde lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de dâmbovițeni.

Potrivit președintelui CJD, situația proiectelor aprobate prin „Anghel Saligny” este următoarea: Consiliul Județean Dâmbovița – 4 a căror valoare se ridică la 140 milioane (- Centura orașului Găești - Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești - 80.239.363 lei; -Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori - Pucheni - 40.932.715 lei; -Modernizare DJ 714 sector Bolboci - Contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului - 9.832.976 lei; -Reabilitare DJ 712A Runcu - Râu Alb - 8.994.947 lei); 38 de primării (- 40 de proiecte pentru apă și canalizare în valoare de peste 610 milioane lei); 62 de primării (– 93 de proiecte pentru drumuri și poduri cu o valoare de aproximativ 637 milioane lei).

„Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare, iar în zilele următoare vom detalia, pe fiecare localitate în parte, proiectele aprobate  astăzi (n.n. ieri). Comparativ, în 10 ani de PNDL I și II, au fost semnate contracte de 1,1 miliarde de lei, iar astăzi, prin „Anghel Saligny”, au fost aprobate proiecte de investiții de 1,38 miliarde de lei. Atragem fonduri într-o perioadă în care investițiile sunt mai mult decât necesare, fără a mă referi însă doar la creșterea gradului de confort al dâmbovițenilor. Banii pe care îi aducem în județul Dâmbovița vor crea o reacție în lanț! Vor fi înființate noi locuri de muncă, iar mediul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale atât din punct de vedere economic, cât și social. Nu am ținut cont de culoarea politică a primarilor și am susținut proiectele tuturor pentru că, așa cum spuneam la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, dezvoltarea județului nostru este o muncă de echipă, ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ – DÂMBOVIȚENI! Și iată că acest lucru se întâmplă!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Scutire de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale
Funcționarul european
Sistem de e-ticketing pentru transportul public
Peste 14.000 lei cu prilejul sărbătorii Sf. Ier. Nicolae
Autoritățile așteaptă ordinul ministrului Dezvoltării pentru înființarea rețelei de gaze
Polițiștii amenință cu boicotarea alegerilor din 2024
Întreruperi de energie electrică programate
"Romanțele dorului" au cucerit Basarabia
Capacitatea administrativă a țărilor UE
Angiograf nou la Spitalul Județean de Urgență


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Funcționarul european

Discutăm enorm despre sistemul de decizii și dacă e pregătită Uniunea Europeană pentru o extindere la peste 30 țări, dar de cele mai multe ori abordam subiectul doar la nivel politic. Funcționarul european joacă un rol enorm, dar puțini sunt aceea care discută deschis despre evoluția sa.

Este deja de notorietate faptul că avem un segment aparte de funcționari publici care lucrează în cadrul... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale