Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.01.2022 00:19

Ieri, a început seria de consultări cu edilii localităților din Dâmbovița


A A

Ședință CJD cu primarii despre noul buget

Ședință CJD cu primarii despre noul buget

*Deschisă la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan, ieri, 10 ianuarie 2022, s-a desfășurat prima întâlnire a administrației publice județene cu edilii din 40 de localități *Bugetul pentru anul 2022 este de 32.994 mii lei, cu aproximativ 15% mai mare față de suma alocată anul trecut

 

 

Timp de trei zile, la sediul forului administrativ județean, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, se va întâlni cu primarii dâmbovițeni ce au fost invitați să participe la o serie de consultări a căror temă centrală o constituie alocările bugetare pe anul în curs, în baza Legii nr. 317/28.12.2021 a bugetului de stat pe anul 2022.

Deschisă la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan, ieri, 10 ianuarie 2022, s-a desfășurat prima întâlnire a administrației publice județene cu edilii din 40 de localități.

Susținerea programelor de dezvoltare locală, susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, a programelor de infrastructură locală, repartizarea sumelor din cote defalcate din impozitul pe venit și posibilitățile reale de dezvoltare a localităților dâmbovițene reprezintă subiectele principale care, zilele acestea, îi aduc la masa consultărilor pe reprezentanții administrației publice din județul nostru, cu privire la utilizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a sumelor repartizate în baza legii bugetului de stat.

În anul 2021, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat, fondul la dispoziția consiliului județean a fost de 27.134 mii lei, față de suma alocată prin Legea nr. 317/28.12.2021 a bugetului de stat pe anul 2022, și anume 32.994 mii lei. Astfel, bugetul pentru anul 2022 este cu aproximativ 15% mai mare față de suma alocată anul trecut. Acesta înseamnă că, având finanțare, programele de dezvoltare județeană și locală vor putea continua, în folosul cetățenilor, în calitate de principali beneficiari.

La ședința de astăzi, din partea Consiliului Județean Dâmbovița au participat: vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu - Direcția Generală Infrastructură Locală, directorul Carmen Igescu - Direcția Economică, Buget, reprezentanți ai Cabinetului Președintelui.

Președintele Corneliu Ștefan a subliniat: „Și în acest an, am avut în vedere ca, la repartizarea alocărilor bugetare, să facem o distribuire echilibrată, în raport cu nevoile comunităților locale. Noi vom continua să susținem investițiile locale. Consiliul Județean Dâmbovița va continua să fie un partener important pentru unitățile administrativ-teritoriale, atât prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, cât și în cadrul oricăror inițiative locale care au scopul de a aduce un plus de progres orașelor și comunelor care le inițiază”.

 

 

 

A.V.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Pașaport de vacanță” pentru copii
Extinderea rețelei electrice la Raciu
„Polițiștii vor relua protestele de stradă”
Ratele la credite se pot dubla până la sfârșitul anului!
Lucrările de extindere a primăriei au demarat
Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște
Peste 700 de locuri de muncă vacante
„Impozitarea în plus, pentru că nu mai sunt bani la buget, e o greșeală capitală”
19 proiecte admise pentru finanțare nerambursabilă la CJD
Camera de Comerț Dâmbovița refuză participarea la Bursa Locurilor de Muncă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale