Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2021 00:15

Săptămâna aceasta, în Dâmbovița,


A A

Școlile primesc noi teste de COVID-19 pentru elevi

Școlile primesc noi teste de COVID-19 pentru elevi

*Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că testele de salivă pentru elevi vor fi efectuate de personalul medical, iar acolo unde nu există, acestea vor fi realizate chiar de profesori

*Cătălina Homeghiu, inspectorul școlar general al județului Dâmbovița. a declarat că încă nu a venit o procedură oficială din partea Ministerului Sănătății privind administrarea testelor pentru elevi

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat printr-o hotărâre, abilitarea Ministerului Sănătății în vederea elaborării metodologiei de administrare în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă. De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că testele de salivă pentru elevi vor fi efectuate de personalul medical, iar acolo unde nu există, acestea vor fi realizate chiar de profesori. Andrei Baciu, secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, a precizat că în clipa de față se urmărește finalizarea protocolului, după care testele vor ajunge în școli.

Acesta a fost întrebat ce se va întâmpla în cazul în care un profesor refuză să efectueze testul unui copil? Secretarul de stat a răspuns că profesorul nu ar avea motive să refuze, deoarece procedura nu va fi un complicată și va fi prezentată modalitatea generală prin care aceste teste se desfășoară. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu este exclusă varianta unui eventual instructaj pe care profesorii îl pot primi.

Tot ministrul Cîmpeanu a anunțat că testele vor sosi în școli cel mai probabil în a doua partea a acestei săptămâni. Cătălina Homeghiu, inspectorul școlar general al județului Dâmbovița a declarat că încă nu a venit o procedură oficială din partea Ministerului Sănătății privind administrarea testelor pentru elevi.

,,Am fost și noi anunțați că testele vor ajunge săptămâna aceasta. Momentan nu avem procedura de administrare a testelor de la Ministerul Sănătății, probabil va sosi în aceste zile de la DSP. Noi avem  aproximativ 66.500 de elevi, care trebuie să facă două teste pe săptămână. Vedem pentru ce perioadă vom avea aceste teste”, a precizat prof. Cătălina Homghiu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Infrastructura școlară, în continuă dezvoltare
Tinerii i-au cinstit pe Sfinții Martiri Brâncoveni
Dubai - laboratorul viitorului
Președintele Sanitas Dâmbovița reclamă o nedreptate făcută medicilor și asistenților medicali!
Direcția Agricolă Dâmbovița evaluează calamitățile produse de secetă
Pasajul rutier de la PAVCOM, aproape de finalizare
Cui îi aparține România?
Planul de acțiune în domeniul drogurilor, în dezbatere
Transformare radicală a fostelor puncte termice
Oare românii și-au pierdut mințile?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dubai - laboratorul viitorului

De multe ori este bine să privim și spre alte orizonturi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim. A călători este acum la îndemâna românilor și acest articol este un îndemn la a descoperi un pic mai mult decât litoralurile Greciei sau Turciei.

 Dubaiul s-a dezvoltat enorm în ultimii 20 de ani, ajungând la o populație de vreo 3 milioane... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale