Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.03.2020 00:16

Semnal de alarmă tras de Direcția Agricolă Dâmbovița:


A A

35 de primării riscă să piardă subvențiile din 2021

35 de primării riscă să piardă subvențiile din 2021

VIOLETA STANCIU


Pentru că nu și-au realizat amenajamentele pastorale, începând de anul viitor,35 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița nu vor mai putea să-și arendeze sau concesioneze izlazurile comunale! Dintre cele 89 de UAT -uri din județul Dâmbovița, până la această dată,47 și-au realizat amenajamentele pastorale, pentru 7 documentațiile sunt în lucru la momentul actual, iar pentru restul, de 35, Direcția Agricolă Dâmbovița așteaptă o solicitare în acest sens... Potrivit directorului Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran termenul limită pentru întocmirea acestor documentații este anul 2020. „Deci începând cu anul 2021 primăriile nu vor mai putea arenda sau concesiona izlazurile comunale dacă nu vor avea amenajamentul pastoral făcut. Deci în cazul de față mai avem 35 de localități pe care le așteptăm să vină să ne solicite acest lucru ținând cont că este un volum foarte mare de muncă”, a punctat directorul Viorel Cigăran. Amenajamentele pastorale reprezintă o schiță completă referitoare la îngrijirea pajiștilor permanente prin intermediul cărora fermierii obțin subvenții. Producătorii agricoli încheie contracte de închiriere a pajiștilor permanente în baza cărora pot solicita subvenții, iar aceștia la rândul lor trebuie să îngrijească aceste pajiști.

Lipsa cadastrului, motivul invocat de primării!

De la directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran am aflat că principalul motiv pentru care unele UAT-urile nu au realizat aceste amenajamente pastorale este lipsa cadastrului... pe suprafețele respective. „Recent am fost sunat de către secretarul de la o primărie care mi-a spus „aș vrea să vin să fac amenajamentul, pentru că am solicitare pentru concesionarea izlazului comunal, dar nu am cadastrul făcut pe islaz”. Deci ei pot veni cu cadastru, cu hărți cadastrale, cu ridicare în plan... în care să fie delimitată suprafața de izlaz...Noi facem și după 2021 amenajamente pastorale numai că ei nu vor putea să încheie un contract de concesiune sau de arendă fără să aibă în spate amenajamentul pastoral. Noi întocmim această lucrare tehnică prin care stabilim în principal încărcătura pe animal, ce lucrări recomandăm... Amenajamentul pastoral este valabil pentru 10 ani. Stabilim condiții pentru ca valoarea acelui izlaz să nu scadă, ci dimpotrivă să crească... prin fertilizări, prin supraînsămânțări, prin lucrări de defrișare, de amenajamente pentru adăparea animalelor cu apă. Este o lucrare complexă și completă care ajută foarte mult... Primăriile, obligatoriu, trebuie să țină cont de recomandările care se fac în acest amenajament pastoral...”, a declarat Viorel Cigăran, directorul Direcției Agricole Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Locuințele Sagricom, deblocate!
Întreruperi de energie electrică programate
Reabilitarea pasajului rutier spre Aninoasa, aproape de final
Brandul de media sau chiar mai mult?
Ni se mută pădurile din țară
Dâmbovița, lovită de urgia naturii
Continuă lucrările de amenajare din zona parcului UM Gară
Cod Portocaliu în Dâmbovița
Achiziție importantă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Privire, la distanță, din balcon


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Brandul de media sau chiar mai mult?

DAN LUCA


 

Activând în domeniul comunicării, cercetarea asupra evoluției presei europene m-a fascinat de ani de zile. Am considerat că este bine să ne exprimăm gândurile deschis, iar articolele precum ″Presa viitorului″ (din PR Romania) sau ″Jurnalistul Twitter și finanțarea sa″ au avut un impact plăcut la timpul lor.

 

De câteva săptămâni, în calitate de vicepreședinte al Grupului... [citește tot...]



Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale