Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.10.2021 00:12

Ieri,


A A

20 de ani de la înființarea jandarmeriei montane

Ieri, 5 octombrie a.c., s-au împlinit 20 de ani de la înființarea structurilor de jandarmerie montană în cadrul Jandarmeriei Române. Jandarmeria Montană este structura specializată a Jandarmeriei Române destinată menținerii ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice, fiind permanent prezentă în mijlocul turiștilor. La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița există două posturi de jandarmerie montană.

Postul de Jandarmi Montan Peștera a fost înființat la 9 octombrie 2004 și este situat la o altitudine de 1620 m, în zona cunoscută sub numele Piciorul Babelor din Munții Bucegi și este alcătuit din 8 subofițeri jandarmi. Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, structură care a luat ființă în data de 01.08.2012, este situat la o altitudine de 1400 m, în zona Zănoaga și alcătuit tot din 8 subofițeri jandarmi. Jandarmii montani execută misiuni zilnic, în special în zona Platoului Bucegi și a Parcului Natural Bucegi.

Împreună cu formațiunea Salvamont și cu Administrația Ariilor Protejate, jandarmii montani au executat acțiuni de căutare și salvare a persoanelor care au suferit accidente sau care s-au aflat în situații de pericol, participând totodată la misiuni comune cu reprezentanții instituțiilor abilitate pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor și contravențiilor privind asigurarea protecției, conservării fondului cinegetic și piscicol natural, precum și pentru protecția mediului.

Jandarmii montani au desfășurat și desfășoară permanent acțiuni de informare și îndrumare a turiștilor aflați în stațiunile montane despre starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumețiilor sau a alpinismului, precum și despre alte pericole la care se pot expune.

Informare, Relații Publice și cu PubliculComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

21 de apartamente ANL vor fi repartizate viitorilor chiriași
Modernizarea prin asfaltare a Drumului Comunal Local 97-27 A
Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii
Accidentele rutiere, în statisticile Centrului Europe Direct Târgoviște
ISU Dâmbovița vrea soldați!
Peste 200 de urgențe pe zi
Zile libere pentru vaccinare
Serviciul de Evidență a Persoanelor Ocnița și-a deschis porțile
Caravana „Dâmbovița Curată” continuă
Luptă permanentă pentru atragerea donatorilor de sânge
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

În ziua Marii Uniri, mai dezuniți ca oricând!

Orice ar spune unii, și fac vorbire despre „patrioții de serviciu”, sau mai exact, de „optimiștii păguboși”, sentimentul public covârșitor este că (și  sondajele o spun fără nici o îndoială) „țara merge într-o direcție greșită” și că „războiul româno-român” pare a nu se mai sfârși. Nu mai suntem „uniți în cuget și simțiri”, ca în acele ore astrale... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale