Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2021 00:12

La APIA Dâmbovița...


A A

191 de fermieri înscriși în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate!

191 de fermieri înscriși în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate!

*Cultivatorii de tomate au fost cei mai numeroși (172), iar la vinete s-a înscris doar un singur fermier

*Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021

 

191 de agricultori din județul Dâmbovița au accesat în acest an Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, care începând din acest an se derulează prin APIA! Așa cum era de așteptat cei mai mulți fermieri, respectiv 172, au optat pentru cultura de tomate care deține supremația în acest program... cu o suprafață cultivată de 221.907 mp. Pentru celelalte culturi incluse în program, respectiv pentru ardei, castraveți și vinete, au optat foarte puțini agricultori dâmbovițeni.

Spre exemplu, pentru ardei s-au înscris doar 8 fermieri... cu o suprafață cultivată de 8600 mp, pentru castraveți 10 fermieri care au cultivat 10.500 mp, iar pentru vinete doar un fermier care a cultivat doar 1300 mp.  Valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei,  beneficiarilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate numai pentru o singură cultură în anul de cerere și numai pentru o suprafață de 1000 mp.

,,În vederea efectuării controlului la fața locului, beneficiarii vor transmite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu 10 zile înainte de  recoltarea producției, o notificare scrisă. Verificările la fața locului se efectuează de către echipe mixte formate din reprezentanți ai APIA și DAJ în termen de 7 zile de la notificare – APIA confirmă suprafața și cultura pentru care se solicită ajutor de minimis, iar reprezentanții DAJ efectuează evaluarea producției. După efectuarea verificărilor în teren, urmare a notificării, fermierii au obligația să depună la centrele județene/locale APIA și respectiv al municipiului București unde au depus cererea de înscriere, documentele justificative prevăzute la art. 9 alin. (3) din HG nr. 651/2021, precum și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de oficiul fitosanitar județean, până la data de 3 decembrie 2021, Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021. Dovada valorificării producției de legume în spații protejate o constituie bonul fiscal/ factura / fila din carnetul de comercializare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat peste 900 de fermieri care au declarat în cererile unice de plată suprafețe cultivate cu legume în spații protejate’’, a declarat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița.

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Programul muzeelor dâmbovițene de Ziua Unirii
Deblocarea situației ANL de la Sagricom
Donatorii se lasă așteptați
Șantier demarat pentru noi locuințe ANL
20 de sindicaliști din Poliția Dâmbovița, la protest la București!
Medicii de familie pot face testarea Covid 19!
Peste 4 milioane lei acordați celor aflați în suferințe și în nevoi
Sindicaliștii din Poliție nu sunt de acord cu verificarea măștilor COVID-19!
Adunarea Generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Clerului și Salariaților Bisericești
Niculești depășește 7 la mia de locuitori, iar alte două localități au trecut de 6


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Facturiada

Ei bine, românii au trăit-o / o trăiesc și p-asta: schizofrenica facturiadă. Căci companiile furnizoare de energie – gaze naturale și electricitate – și care sunt în mâinile străinilor, apucați de o schizofrenică, da, poftă de a-și spori fabulos profitul, au pus nenorocite biruri pe existența românilor amărășteni. Și au trecut la execuție: au pus pe facturi niște sume de plată... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale