Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2021 00:12

La APIA Dâmbovița...


A A

191 de fermieri înscriși în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate!

191 de fermieri înscriși în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate!

*Cultivatorii de tomate au fost cei mai numeroși (172), iar la vinete s-a înscris doar un singur fermier

*Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021

 

191 de agricultori din județul Dâmbovița au accesat în acest an Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, care începând din acest an se derulează prin APIA! Așa cum era de așteptat cei mai mulți fermieri, respectiv 172, au optat pentru cultura de tomate care deține supremația în acest program... cu o suprafață cultivată de 221.907 mp. Pentru celelalte culturi incluse în program, respectiv pentru ardei, castraveți și vinete, au optat foarte puțini agricultori dâmbovițeni.

Spre exemplu, pentru ardei s-au înscris doar 8 fermieri... cu o suprafață cultivată de 8600 mp, pentru castraveți 10 fermieri care au cultivat 10.500 mp, iar pentru vinete doar un fermier care a cultivat doar 1300 mp.  Valoarea ajutorului de minimis este de 2.000 de euro și se acordă în lei,  beneficiarilor care îndeplinesc condițiile de eligibilitate numai pentru o singură cultură în anul de cerere și numai pentru o suprafață de 1000 mp.

,,În vederea efectuării controlului la fața locului, beneficiarii vor transmite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu 10 zile înainte de  recoltarea producției, o notificare scrisă. Verificările la fața locului se efectuează de către echipe mixte formate din reprezentanți ai APIA și DAJ în termen de 7 zile de la notificare – APIA confirmă suprafața și cultura pentru care se solicită ajutor de minimis, iar reprezentanții DAJ efectuează evaluarea producției. După efectuarea verificărilor în teren, urmare a notificării, fermierii au obligația să depună la centrele județene/locale APIA și respectiv al municipiului București unde au depus cererea de înscriere, documentele justificative prevăzute la art. 9 alin. (3) din HG nr. 651/2021, precum și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de oficiul fitosanitar județean, până la data de 3 decembrie 2021, Valorificarea producției se realizează în perioada 02 noiembrie-02 decembrie 2021. Dovada valorificării producției de legume în spații protejate o constituie bonul fiscal/ factura / fila din carnetul de comercializare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat peste 900 de fermieri care au declarat în cererile unice de plată suprafețe cultivate cu legume în spații protejate’’, a declarat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița.

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Angajații M.A.I. vor veghea la buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătoarea Solemnă a Sfântului Ierarh Nifon
Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de pompierii dâmbovițeni
Acțiune a polițiștilor de imigrări pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor
Cod Galben de ploi și inundații în Dâmbovița
Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 de ore la datorie
Polițiștii, informări antidrog la Paintball
Siguranța copiilor, prioritatea polițiștilor
Sprijin din partea Bisericii pentru un așezământ de bătrâni
Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri
Dâmbovița, locul 11 în ierarhia Recensământului Populației


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dacă Zelenski ar fi înțelept…

Și-a venit momentul să vă deconspir opinia/sugestia mea pe care Vladimir Zelenski, dacă ar fi un rațional înțelept, animat de-o sinceră grijă pentru prezervarea suveranității și independenței patriei sale, ar trebui acum, apoi va fi prea târziu, să facă această mișcare geopolitică/geostrategică: să redea României Bugeacul (Sudul Basarabiei) și să revendice de la Republica Moldova Transnistria.

Odată făcută... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale