Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2019 00:18

Potrivit președintelui Sindicatului „Valahia” Târgoviște...


A A

"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"


❚ „Trebuie să găsim o soluție să rămânem în țara asta, pentru că dacă nu vom găsi o soluție vom pleca câte unul, câte doi, câte o mie, câte un milion și uitați că au plecat peste 4 milioane și se pleacă în continuare, pentru că nu poți să trăiești cu 1250 lei - 1300 de lei net” ❚ „Pe 30 mai o să facem prezența în Piața Tricolorului, unde vom semna pentru următoarele două săptămâni de grevă... la SC Electroaparataj Târgoviște. Atunci va fi și mitingul nostru, la care va veni și Bogdan Hossu, dar și colegi din țară, pe aceleași probleme ale Cartel ALFA”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște

Rep.: Au existat reacții venite din partea patronatului SC Electroaparataj Târgoviște în urma grevei generale de la această societate, care se pare că se va întinde pe o perioadă nedeterminată de timp?

- Au avut o reacție în sensul că au spus ceva de genul că vor convoca o ședință... să lichideze societatea, după care au pus un anunț mare la poartă ca oamenii care pichetează poarta, să vadă. După ce au văzut că oamenii au semnat pentru următoarele două săptămâni de grevă au dat jos anunțul și au pus altul în care au scris că se gândesc să pună pe ordinea de zi a ședinței să închirieze utilajele. Cam astea sunt mesajele care le-au dat până acum cei de la Electroaparataj. De asemenea, ei susțin că au crescut salariile. Noi mergem în continuare cu greva, pentru că este de bun simț faptul că am cerut o majorare de 20% pentru muncitorul calificat. Tot ceea ce cerem noi, cu toate sporurile, înseamnă 1800 de lei net pentru muncitorul calificat... Este un război care probabil va mai dura, nu cred eu că se va termina...

Rep.: Ce acțiuni aveți în vedere pentru perioada următoare?

- Vrem să avizăm o acțiune de protest, pe data de 30 mai, am vorbit și cu colegii din țară care vor să vină la Târgoviște, și cu colegii de la București. Avem probleme cu normele juridice care nu se ocupă de firmele offshore... și practic firmele offshore își pot scoate profiturile uriașe din țară fără ca statul român să câștige nici măcar un leu. Noi am cerut să facem măcar cum face statul francez, cu taxa de solidaritate. Am ajuns ca aproape 18% dintre muncitorii români să lucreze pentru firme ofshore, în România, și mă refer la mediul privat. Trebuie să găsim o soluție să rămânem în țara asta, pentru că dacă nu vom găsi o soluție vom pleca câte unul, câte doi, câte o mie, câte un milion și uitați că au plecat peste 4 milioane și se pleacă în continuare, pentru că nu poți să trăiești cu 1250 - 1300 de lei net.

Rep.: Semnale din partea autorităților locale au fost?

- Noi am anunțat prefectul că avem un conflict, nu ne ploconim să-i aducă la masa dialogului, pentru că noi ne-am chinuit de aproape un an să-i aducem la masa dialogului și am văzut că nu vor. Dacă prefectul are înțelepciunea să-i invite, venim cu mare drag... Noi suntem pregătiți de două luni de grevă, cel puțin, pentru că știm că acolo lucrurile vor dura și deja și ei sunt pregătiți pentru o grevă de lungă durată.

Rep.: Salariații de la Electroaparataj sunt hotărâți să nu cedeze și să meargă mai departe... cu toate riscurile?

- Dacă nu se măresc salariile oamenii vor pleca, oricum unii au început să-și caute de lucru prin alte părții, alții mai au rude prin străinătate, deci oamenii oricum vor pleca. Noi nu facem niciun efort ca să ținem oamenii aceștia în grevă, ei ne presează pe noi să continuăm greva. Până una-alta am constatat că toți au rămas în grevă și rămân în continuare, deci mergem înainte cu greva. Pe 30 mai o să facem prezența în Piața Tricolorului, unde vom semna pentru următoarele două săptămâni de grevă. Atunci va fi și mitingul nostru, la care va veni și Bogdan Hossu, dar și colegi din țară, pe aceleași probleme ale Cartel ALFA, respectiv legea dialogului social, solidaritate cu greviștii de la Electroaparataj, lipsă de norme juridice pentru salariații din mediul privat, lipsă de norme juridice pentru impozitarea firmelor offshore... O să avem mai multe de strigat către politicieni și clasa politică.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale