Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.04.2016 00:21

Ieri, așa cum a mărturisit, pentru a aduce un omagiu Vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești,


A A

Alteța Sa Regală, Principele Radu, în vizită la Târgoviște

Alteța Sa Regală, Principele Radu, în vizită la Târgoviște
La Primăria Târgoviște, Alteța Sa Regală a primit în dar „Enciclopedia Orașului Târgoviște”

❚ Pentru câteva ore, înaltul oaspete a poposit în câteva locuri-cheie pentru municipiul reședință de județ: după o scurtă întâlnire de documentare și în premieră la filiala de Cruce Roșie Dâmbovița, Principele Radu a fost primit de edilul Cristian Stan și autorități locale la Primăria Târgoviște ❚ Aici a mărturisit cu emoție: „Sunt mulți ani de când am intrat aici pentru prima oară și de câte ori mă reîntorc, admir cât de frumos s-a păstrat o pagină de patrimoniu românesc. Mă reîntorc la Târgoviște de fiecare dată cu admirație și cu afecțiune” ❚ Vizita a continuat la Curtea Domnească, unde Principele Radu, împreună cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, a plantat doi platani și apoi, la Biblioteca Județeană, unde a avut loc lansarea-eveniment a volumelor „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” și „Regalitatea, astăzi”

GEORGE COANDĂ,

VIRGIL VOINESCU,

FOTO CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Alteța Sa Regală, Principele Radu, s-a aflat ieri, pentru câteva ore, într-o vizită în municipiul Târgoviște. Înaltul oaspete, alături de directorul de protocol al Casei Regale a României, a poposit mai întâi la filiala Dâmbovița a Societății de Cruce Roșie, unde a fost întâmpinat de directorul filialei, Gheorghe Popescu și de președintele filialei, Floris Lăzărescu, de alți membrii ai biroului și voluntari. A fost prima vizită efectuată de Alteța Sa Regală la Crucea Roșie Dâmbovița, un prilej de a cunoaște nu doar sediul instituției, ci și activitatea acesteia, cele mai importante realizări în domeniul activității umanitare. Principele Radu a semnat în Cartea de Onoare și a avut o întâlnire particulară și cu membrii Biroului Crucii Roșii.

„Sunt mândru că există la noi astfel de locuri și mă reîntorc la Târgoviște de fiecare dată cu admirație și afecțiune”

Următorul popas a fost la Primăria Târgoviște, unde oaspeții au fost primiți de primarul interimar al municipiului, Cristian Stan, și de mai mulți membri ai executivului. Și aici a avut loc o discuție particulară, după care, Principele Radu a susținut o declarație de presă, în Sala Florentină, primind de la autoritățile locale o ediție „Enciclopediei Orașului Târgoviște”. Alteța Sa Regală a mărturisit că lucrarea va fi așezată „la Săvârșin, în Biblioteca Regală, refăcută de curând”, totodată arătându-și satisfacția pentru orele petrecute „în capitala de județ și Cetatea Domnească Românească. Dorința familiei regale a fost ca în zilele premergătoare sărbătorii de 150 de ani a Casei Regale și a fondării statului român modern, să fim prezenți, pe cât este posibil, în locuri simbolice pentru țară. Așa am ajuns să petrec câteva ore în Târgoviște, cu gândul la această aniversare la care toată lumea este binevenită. Porțile Castelului Peleș se deschid în ziua de 10 mai, la ora 5 după-amiază, pentru fiecare român care dorește să fie alături de noi, fără să aibă nevoie de invitație. Suntem foarte mândri că, după un secol și jumătate, ne găsim tot împreună și legătura importantă pe care Coroana a avut-o cu națiunea a trecut întotdeauna prin comunitățile locale, pe care le-am respectat mereu pentru efortul lor, pentru modestia lor, pentru anonimatul în care și-au făcut datoria. Sunt mulți ani de când am intrat aici pentru prima oară și de câte ori mă reîntorc, admir cât de frumos s-a păstrat o pagină de patrimoniu românesc. Sunt mândru că există la noi astfel de locuri și mă reîntorc la Târgoviște de fiecare dată cu admirație și cu afecțiune”, a declarat Principele Radu.

Vizita a cuprins apoi un scurt moment la Curtea Domnească, unde, însoțit de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu și de vicepreședintele CJD – Adrian Dumitru, Alteța Sa Regală a vizitat Biserica Mare Domnească și, împreună cu autoritățile, a plantat doi platani.

Lansare-eveniment și sesiune de autografe a Alteței Sale Regale

Apoi, după amiaza, un eveniment cultural de excepție a avut loc la Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, Sala Auditorium devenind neîncăpătoare, un mare număr de târgovișteni ținând să fie prezenți, aducând astfel un emoționant omagiu Casei Regale a României. Evenimentul a fost prilejuit de prezența Alteței Sale Regale, invitat de onoare la lansarea volumelor „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, autor Sandra Gătejeanu Gheorghe și „Regalitatea, astăzi” purtând semnătura Principelui Radu, ambele apărute la Editura Curtea Veche. Adresând un respectuos salut de bun venit oaspetelui de onoare, directorul Bibliotecii Județene, Agnes Erich, a semnificat excepționalitatea momentului. Apoi Irina Arsene, proprietar al Editurii Curtea Veche, a relevat faptul că cele două cărți au un emoționant caracter omagial, ținând să precizeze că Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, este considerată de celebra revistă „Forbes” drept cea mai importantă femeie a României.

Luând cuvântul, Alteța Sa Regală a pus în valoare momentul istoric al acestui an: împlinirea unui secol și jumătate de la urcarea pe tron a domnitorului, rege din 1881, Carol I și, deci, de la întemeierea Casei Regale a României, dar și de la promulgarea primei Constituții a țării. De altfel, întâlnirea prilejuită de lansarea celor două volume, pe acest fond, a considerat Alteța Sa, este și un semn de respect și simpatie din partea Casei Regale adus vechii Cetăți de Scaun a Târgovi ștei. Despre cele două volume, Principele Radu a remarcat că sunt asemenea unor cărămizi la zidirea de cunoaștere și încredere a Casei Regale. La sesiunea de autografe și-a adus aminte cu plăcere de interviul acordat acum opt ani postului Artpress Tv.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Târgoviște, pe podiumul național la Destinația Anului 2022
Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)
Mobilizare generală pentru finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor!
Conflict de muncă încheiat la SC Municipal Construct SA!
Sfințirea și turnarea pietrei de temelie a noii investiții marca Hotel Peștera
Achiziție utilaje pentru dezvoltarea activității societății MONDO PARETI S.R.L.
Întreruperi de energie electrică programate
Succes, ANAF!
Centura Găeștiului nu e ocolită de probleme


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale