12.04.2024 00:10

Victorie, pentru reconcilierea cu publicul

Victorie, pentru reconcilierea cu publicul
Galerie foto

Aflate la egalitate de puncte după două etape (CSA Steaua are un singur joc) echipele Concordia Chiajna, CSA Steaua și Chindia Târgoviște sunt principalele favorite la câștigarea Grupei B de play-out. În etapa de sâmbătă, Chindia întâlnește pe ACS Viitorul Tg. Jiu în deplasare, Concordia Chiajna joacă acasă cu CSM Slatina, iar CSA Steaua joacă în Ghencea cu Progresul Spartac.

Este clar că misiunea cea mai grea o are echipa lui Diego Longo. Chiajna nu poate pierde partida cu oltenii din capitala aluminiului, iar în Ghencea se pune doar problema scorului, retrogradata Progresul Spartac fiind inexistentă în acest sezon. Pentru o nouă conciliere cu publicul, înaintea partidei cu Steaua, din 20 aprilie, de pe „Eugen Popescu”, partidă care ar putea umple stadionul, Chindia trebuie să învingă echipa gorjeană. În campionatul regular, cele două echipe au remizat într-un joc modest disputat la Turnu Severin.

În clasamentul grupei, gorjenii ocupă locul 4, la egalitate cu CSM Slatina. Faptul că sunt scutiți de emoții i-ar putea mobiliza pentru obținerea unei victorii pe care, cu siguranță, și-o doresc. Târgoviștenii știu că înfrângerile se dreg cu victorii, care vin (doar) dacă marchezi. Și, cum Moldoveanu are de recuperat cel puțin un gol, poate reveni pe lista marcatorilor Chindiei. Suntem curioși ce sistem de joc va folosi Diego Longo, pentru că, se pare, Chindia nu dă randament în formula 4-4-1-1 și exemplul cel mai concludent a fost înfrângerea cu Chiajna.

Deasemenea, pofta de gol a lui Zivkovic nu credem că l-a părăsit după... „banca” de sâmbăta trecută. Iar Ioniță, părerea noastră, trebuie să revină printre titulari. E nevoie de mult devotament în echipă, și Ioniță posedă această calitate. Cu 3 puncte obținute la Târgu Jiu, Chindia ar rămâne la egalitate cu Concordia și Steaua, iar meciul din 20 aprilie, cu echipa militară, ar putea umple stadionul. Aceasta este miza pe care Diego Longo trebuie să o aibă în vedere, mai ales că un cuvânt neplăcut pentru el a început să bântuie prin tribune.

Și publicul târgoviștean a avut destulă răbdare până sâmbăta trecută, când s-a umplut paharul. Dar, tot acest public minunat poate „uita” (ghilimelele se impun), dacă situația o impune. Ne dorim cu toții acest lucru, pentru că stările tensionate pot afecta și mai mult starea prin care trece echipa dâmbovițeană. Starea... competițională, pur fotbalistică, pentru că celelalte probleme, financiare și administrative își găsesc, rând pe rând, rezolvarea, sub bagheta lui Gabriel Boriga. Să sperăm într-o victorie a Chindiei cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu și la detensionarea stării de „încleștare” dintre spectatori, în special cei din galerie, și antrenorul Diego Longo. Succes, Chindia!

 

 

Vasile Neagu