23.05.2024 00:10

O păcăleală nu ține cont de profesionalism

O păcăleală nu ține cont de profesionalism
Galerie foto

Am înțeles de la președintele Chindiei, că Diego Longo nu poate fi înlocuit, pentru faptul că nu și-a îndeplinit obiectivul, adică accederea echipei în play-off, pentru simplul motiv că el nu a semnat contractul, valabil până în 2025, cu... obiective! Nu, el a semnat că va antrena echipa așa cum se pricepe el, fără nicio obligație de performanță (ce e aia?), chiar și în Liga a 3-a. Om deștept, cu buni sfătuitori în spate, Longo ar putea primi 100.000 de euro, dacă este înlocuit forțat.

Atâta i-ar mai trebui Asociației, și falimentul ar bate la ușă. Deci, singura variantă este menținerea lui ca antrenor până la anul. În aceste condiții, ne punem și noi întrebarea: este Diego Longo un antrenor adevărat, lăsând de-o parte carnetul acela banal? Nu cumva, dacă tot nu putem să ne dezbarăm de el până la anul, președintele Chindiei, Gabriel Boriga (sau cel care îl va înlocui) ar trebui să-l oblige pe italian să meargă la cursuri de perfecționare, pe cheltuială proprie, pentru că nu stăpânește această meserie? Lipsa de profesionalism nu poate fi penalizată?

Dacă un strungar, să zicem, strică o piesă, patronul îi împrumută materialul și-i reține suma de bani aferentă manoperei. Longo a stricat aproape toate meciurile Chindiei. El nu trebuie să plătească pentru vina lui, aceea că nu este bine pregătit profesional? În Italia, se fac anual cursuri de perfecționare pentru antrenori. Să meargă în țara lui, acum, când timpul liber îi permite, și să se reîntoarcă pentru sezonul viitor ca ANTRENOR la Târgoviște. Nu poți primi salariu lunar de boss, bâjbâind prin amatorism.

O păcăleală, adică o semnătură fără nicio acoperire, atât pentru cei care ar fi trebuit să formuleze conținutul contractului în folosul echipei pe care o reprezentau, cât și pentru profitorul antrenor, NU POATE DISTRUGE CHINDIA. Cu profesionalism... legal, se pot găsi ace pentru cojoacele celor care și-au pus semnăturile pe acel contract. Dacă Diego Longo a avut atâta perspicacitate de a-i păcăli pe asociați, pe președintele de atunci, deci dacă această... calitate chiar îi aparține lui, ne punem întrebarea, de ce nu o folosește și ca antrenor?

Că în această funcție nu are nici ascuțime, nici agerime, nici intuiție. Pauza competiționala trece repede. Sezonul viitor este posibil să ne găsească la fel de descoperiți ca anul trecut. Ce facem, oameni buni? Dispare fotbalul de la Târgoviște? Am ajuns să-și bată joc de noi toți veneticii lumii? Chiar nu mai există nimeni cu pumn de fier să conducă AFC Chindia Târgoviște? Domnul Gabriel Boriga, mai bine ar spune că vrea să plece, nu că a ratat obiectivul propus. Lucrurile bune, cele care au salvat echipa, dânsul le-a realizat. Cum adică, nu și-a atins obiectivul? Ba da, mai mult de atât, nimeni nu putea face.

Și, suntem siguri, că plecarea sa de la conducerea echipei va relansa dezastrul. Singura „predare de ștafetă”... promițătoare ar fi Cristian Bălașa. Nu doar „cartea sa de vizită” ca fost fotbalist de excepție îl recomandă, ci și experiența acumulată lângă Gică Hagi, ori cea din conducerea echipei Concordia Chiajna. Așadar, concluzionând, să repetăm că Diego Longo trebuie trimis la cursuri de perfecționare, iar președintele Chindiei, Gabriel Boriga, dacă tot vrea să plece, să lase clubul pe mâini bune.

 

 

 

Vasile Neagu