Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.02.2024 00:17


A A

Navalnîi

Navalnîi

GEORGE COANDĂ


Întreaga istorie a Rusiei, încă de la domnia primului ei țar, este vorba de Ivan al IV-lea cel Groaznic, și până în zilele noastre, este înfiorător de plină de crime „la nivel înalt” pentru putere, zidurile vechiului Kremlin de la Moscova sau ale Zimnii Dvoreț (Palatul de Iarnă) de la Sankt Petersburg, păstrând și acum taina asasinatelor puse la cale de sangvinarii aflați pe tron, unii din familii de dinastice Rurik și Romanov, alții din rândurile marii boierimi, iar în vremea comunismului bolșevic, de odioșii dictatori ai… „dictaturii proletariatului” I.V. Stalin lichidându-și prin împușcare sau prin întemnițare în iadul gulagului siberian ori pe unde se vor fi aflați refugiați pe mapamond, pe cei ce-i considera râvnitori periculoși la funcția de stăpân absolut al partidului și al statului. După dispariția „imperiului răului”/ U.R.S.S. obiceiului ăsta nenorocit iată, dăinuie fiind o „pecete a rușinii”, asemenea unui blestem existențial, pe obrazul „Mamei Rusia”, țarul cu apucături de satrap țaristo-bolșevic, V.V. Putin, care se vrea a fi Vladimir Pervâi (Vladimir Întâiul) dorindu-se pe viață atotstăpânitor la Kremlin, își ucide fără îndurerare, cu o sofisticată măiestrie – dacă se poate califica astfel-contestatarii/adversarii așa cum s-a întâmplat cu cel mai vehement și iubit dintre aceștia, lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, pe care, dacă n-a reușit să-l trimită în moarte prin otrăvire cu „noviciok”, l-a asasinat în „pușcăria de gheață” din Vamalo-Nevuț de la Cercul polar arctic, încă tânărul opozant prăbușindu-se, ca din senin, în puținele clipe… ale plimbării sub pază. Este neîndoielnic faptul că ucigașul de ucraineni n-a mai suportat să-și știe în viață dușmanul și politic, și electoral și și-a pus justiția obedientă să-l condamne pe o falsă invenție, și pe torționarii din pușcărie să-i ia viața. Nu-i așa, obiceiul din fire, al crimei politice sub fustele „Mamei Rusia”, n-are lecuire? Se pare că, la ruși, democrația  n-are căutare: Hikogda! Dumnezeu să-i aibă în paza lui Alexei Navalnîi. El este un erou al lumii.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Sprijin CJD pentru asociații non-profit
Sprijin pentru Fundația Catedrala Eroilor
Campanii publice lansate de muzeele dâmbovițene
Retro Parada Primăverii la Târgoviște
Victorie, pentru reconcilierea cu publicul
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale