Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.06.2024 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Cele mai influente persoane în politica de sănătate

Cele mai influente persoane în politica de sănătate

La nivelul Uniunii Europene, obiectivele stabilite sunt duse la îndeplinire de actori influenți din sfera politicii, a industriei și a societății civile. Sunt cei care anticipează amenințări, identifică prioritățile, pun cap la cap informațiile, evaluează și stabilesc strategii de acțiune. Deciziile și modurile de acțiune au la bază pricipii precum prevenția, protecția și accesibilitatea. Sunt cei care revizuiesc și care influențează.

 

Existã practic 3 categorii de persoane influente la nivelul politicii de sãnãtate. Policy markers/instituții: Comisarul european, Stella Kyriakides, în stransã legaturã cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei ENVI din Parlamentul European, Pascal Canfin, în cooperare cu ceilalți eurodeputați din aceastã comisie parlamentarã. Miniștrii sãnãtãții din cele 27 de membre UE.

 

Liderii de comisii din parlamentele naționale ale celor 27 de țãri membre UE. Stakeholderii/industrie: Reprezentanții industriei, în special cei grupați în jurul celor doi piloni ai sãnãtãții: industria farmaceuticã (EFPIA) și aparatura medicalã (MedTech Europe). Stakeholderi/societatea civilã: Organizațiile profesionale, organizațiile de pacienți și organizațiile nonguvernamentale.

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale