Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.02.2024 00:18

„Oamenii și-au făcut fonduri, dar le este teamă să se împrumute”


A A

CARP Omenia Târgoviște împrumută tot mai puțini pensionari

CARP Omenia Târgoviște împrumută tot mai puțini pensionari

Violeta Stanciu


 

Vârstnicii sunt tot mai reticenți în a contracta împrumuturi de la Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor! Fenomenul, caracteristic anului 2023 și în general ultimilor ani, continuă și în 2024, după cum ne-a declarat președinta CARP Omenia Târgoviște, Elena Chițu. Încasările din dobânzile la împrumuturi a fost anul trecut cu mult sub așteptările CARP Omenia Târgoviște, instituție care s-a confruntat cu o situație nemaiîntâlnită până acum...

,,Oamenii contractează împrumuturi mai mult în limita fondului și ca să vă spun un adevăr care e real și e pe hârtie. Noi, la dobânzi, la plan, pentru că facem și noi o prevedere la început de an ce prevedem, ce să realizăm, nu am realizat la dobânzile de la împrumuturi cu 300.000 de lei, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Întotdeauna, chiar și în pandemie, tot făceam sau depășeam puțin. Deci este vorba de încasările de la împrumuturi. Ne-a salvat că am luat dobânzi mulțumitoare de la bănci, de am făcut față, am dat și bonificația, am acoperit toate cheltuielile casei, am dat bonificația de 1,60%, ne-a mai rămas niște bănuți, 38.000 lei de la bonificație și i-am introdus în contul unde facem noi aceste decontări de ajutoare, ajutoare de deces. Deci, la fel ca în anul 2023, și acum se menține aceeași cerere redusă la împrumuturi. și numai la nivelul fondului. Oamenii și-au făcut fonduri, dar  le este teamă să se împrumute. Sunt unii care nici măcar la nivelul fondului nu se împrumută. Chiar azi (n.n. luni, 19 februarie 2024) am avut 2 cazuri când oamenii au luat jumătate din fond, pentru că sunt persoane care au fonduri de 10.000 -12.000 de lei. Sunt pensionari care și-au făcut fonduri mari la noi. Până acum dădeam de 5 ori fondul, maxim 30.000 de lei cu 2 giranți, de la 1 martie 2024 vom da 35.000 de lei, tot cu 2 giranți, în 48 de luni.  Deci la împrumuturile mari este mai mică dobânda. Am mai făcut un lucru bun, zic eu, nu am mărit contribuția aceea de 5 lei, a rămas la același nivel. De la 1 martie 2024, după ce am închis socotelile și am dat bonificația de 1,60% la fondul dumnealor venim cu o îmbunătățire, majorăm ajutoarele de deces cu 10%, fără să luăm de la oameni nimic. De asemenea decontarea medicamentelor, care se face o dată pe an, a crescut de la 45 de lei la 50 de lei. Acestea sunt lucruri pe care le-am făcut fără să-i afecteze cu nimic pe membrii noștri”, ne-a declarat, ieri, Elena Chițu, președinta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP)  Omenia Târgoviște.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Sprijin CJD pentru asociații non-profit
Sprijin pentru Fundația Catedrala Eroilor
Campanii publice lansate de muzeele dâmbovițene
Retro Parada Primăverii la Târgoviște
Victorie, pentru reconcilierea cu publicul
ANUNȚ DE VÂNZARE a acțiunilor emise de Complex Hotelier Dâmbovița S.A. deținute de Infinity Capital Investments S.A.
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale