14.05.2024 00:12

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița

Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița
Galerie foto

Recent, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat cifrele referitoare la situația pensionarilor de asigurări sociale de stat în județul Dâmbovița. Potrivit datelor furnizate, în trimestrul trei al anului 2023, numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat în județ a fost de 107.744 persoane. Acest număr reprezintă o scădere cu 381 de persoane față de aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce înseamnă aproximativ 118 pensionari la fiecare 100 de salariați.

De asemenea, în ceea ce privește pensia medie lunară, în trimestrul trei al anului 2023, aceasta a fost de 1934 lei în județul Dâmbovița. Acest lucru reprezintă o creștere de 13,2% în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior. Aceste date arată o îmbunătățire a situației financiare a pensionarilor din regiune, reflectând eforturile și politicile adoptate pentru asigurarea unui nivel de trai mai bun pentru această categorie de persoane.

Scăderea semnificativă a inflației în decembrie 2023 în județul Dâmbovița

De asemenea, potrivit informațiilor transmise de Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, rata anuală a inflației în luna decembrie 2023 față de luna decembrie 2022 a fost de 6,6%. Aceasta marchează o scădere  în comparație cu rata medie anuală a inflației în anul 2023, care a fost de 10,4%. Aceste date reflectă dinamica economică și socială în județul Dâmbovița și impactul inflației asupra nivelului pensiilor și puterii de cumpărare a populației în acest context.

 

 

Ștefan Khalil