15.05.2024 00:12

Record de secții de votare pentru diaspora dâmbovițeană

Record de secții de votare pentru diaspora dâmbovițeană
Galerie foto

Pentru alegerile din data de 9 iunie, Ministerul Afacerilor Externe a luat măsuri fără precedent pentru a asigura accesul la vot al diasporii dâmbovițene, organizând un număr impresionant de 915 secții de votare în afara granițelor României. Acest număr depășește semnificativ cifrele din alegerile precedente: în 2019, la alegerile prezidențiale, au fost disponibile 835 de secții, în 2020, la parlamentare, 748, iar la europarlamentarele din 2019, 441 de secții.

Dintre toate țările, cei mai mulți dâmbovițeni din diaspora vor avea acces la secții de votare în Italia, cu un total de 150 de locații. Spania și Regatul Unit completează podiumul, oferind, de asemenea, un număr mare de secții de votare. Alte destinații unde dâmbovițenii își pot exprima votul includ Germania, Franța, Monaco, Republica Moldova, Statele Unite, Belgia, Austria, Irlanda, Regatul Țărilor de Jos și Danemarca.

În schimb, cele mai puține secții de votare, numărând doar 12, vor fi deschise în Canada. Pentru alegătorii dâmbovițeni din diaspora care doresc să găsească cea mai apropiată secție de votare în țara în care locuiesc, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziție o listă detaliată pe site-ul său.

 

 

Ștefan Khalil