24.05.2024 00:16

Progres major în recalcularea dosarelor de pensii pentru persoanele vârstnice din Dâmbovița

Progres major în recalcularea dosarelor de pensii pentru persoanele vârstnice din Dâmbovița
Galerie foto

*„În lunile următoare ele vor fi emise de către casele teritoriale de pensie, pentru că urmează ca, începând cu luna septembrie, toate pensiile să fie plătite din aceste recalculări,” a declarat Lucian Pistrițu, reprezentantul Casei Județene de Pensii Dâmbovița

 

Ieri, 23 mai, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Principalul punct pe ordinea de zi a fost stadiul recalculării dosarelor de pensie de către Casa Județeană de Pensii Dâmbovița și termenul estimat pentru finalizarea acestui proces, prevăzut pentru 1 septembrie 2024.

 La ședință au participat prefectul județului, Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, vicepreședintele Sandu Valentin, consilierul județean Mihai Istrate, președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, Napoleon Dobra, Cristina Sima, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, Lucina Pistrițu, de la Casa Județeană de Pensii Dâmbovița și membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. 

 În deschiderea ședinței, Gheorghe Popa a informat despre întâlnirea sa cu conducerea Casei Județene de Pensii Dâmbovița, de la începutul săptămânii, în cadrul căreia i s-a comunicat progresul recalculării dosarelor de pensii. „La nivelul județului Dâmbovița, dosarele de pensie au fost recalculate în procent de 99,9%,” a transmis acesta.

Lucian Pistrițu, reprezentantul Casei Județene de Pensii Dâmbovița, a oferit detalii despre progresul recalculării dosarelor. Acesta a subliniat că procesul de evaluare este avansat, cu un procent de 99,9% din dosare deja recalculat la nivelul județului.

„La nivel național, ne situăm undeva pe poziția șaptea, deși, după cum știți, în ultimul timp am fost nevoiți să ne schimbăm locația. Au fost niște sincope. Ce pot să vă spun este că în următoarele luni, datorită acestui proces care a făcut ca toate dosarele și datele pensionarilor să ajungă la nivel național, tot acest proces va fi finalizat prin emiterea unor decizii. În lunile următoare ele vor fi emise de către casele teritoriale de pensie, pentru că urmează ca, începând cu luna septembrie, toate pensiile să fie plătite din aceste recalculări,” a declarat Lucian Pistrițu.

Lucian Pistrițu a adăugat că, la nivel național, procesul de recalculare a pensiilor este pe cale de finalizare și că temerile privind emiterea deciziilor sunt nejustificate. „Contestarea acestor decizii va putea fi făcută în termenul legal de 45 de zile, dar să sperăm că nu va fi cazul”, a mai transmis acesta.

Ședința a subliniat importanța finalizării procesului de recalculare a pensiilor și a asigurării că toate deciziile vor fi emise la timp, pentru a garanta că pensiile recalculate vor fi plătite începând cu luna septembrie 2024.

 

 

Ștefan Khalil