11.08.2023 00:13

Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni

Plafonarea prețurilor la alimente, văzută cu ochi buni de dâmbovițeni
Galerie foto

Într-un moment în care costul vieții și stabilitatea financiară sunt în centrul preocupărilor societății, ordonanța privind plafonarea prețurilor alimentelor de bază a reprezentat o măsură ce a generat ample dezbateri și anticipații. Astăzi, se arată că aceste eforturi au dat roade, întrucât Consiliul Concurenței anunță o scădere notabilă a prețurilor medii ale alimentelor de bază cu până la 34%, în special în categoria fructelor și legumelor. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni despre acest subiect, întrebându-i dacă simt această scădere a prețurilor și dacă sunt încrezători că nivelul de trai în România o să înceapă să crească.

*Sincer, nu am fost atent la prețuri, dar dacă într-adevăr vor scădea prețurile, este foarte bine pentru noi.

*Am  înțeles că se vor ieftini prețurile, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Vine acum frigul și iar dăm o grămadă de bani la lumină și gaze.

*Este o veste bună! Poate că da, nivelul de trai va crește, dar să nu ne trezim că iar vor urca prețurile din septembrie încolo, așa cum s-a întâmplat și în 2021. Au fost plafonate prețurile la alimente, după două trei luni au început să urce iar.

*Poate așa mai respirăm și noi puțin, că în ultimul an prea numai de scumpiri am avut parte. Au început cu combustibilul la mașină, după care alimentele din magazine, utilitățile de acasă, medicamente și tot așa, ne-au uscat de tot.

*Momentan nu am sesizat vreo scădere a prețurilor, dar poate în perioada următoare se va simiți și la buzunar... Credeți-mă, era greu să te duci să cheltui 200-300 de lei la supermarket și să nu-ți iei nici măcar strictul necesar. Măsura este una normală, umană, să putem trăi cu toții.

*Sigur că este o măsură bună pentru noi, dar trebuie să și reziste. Acum e vară, viața nu este așa scumpă, dar dacă la iarnă măresc prețurile din nou... n-am făcut nimic. Totuși, este lăudabil că se mai iau decizii și pentru a sprijini populația.

 

Dâmbovițenii privesc cu ochi buni măsura de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, care are ca scop reducerea inflației și păstrarea puterii de cumpărare.

 

 

Ștefan Khalil