16.05.2024 00:20

Pieri-vor românii? (I)

Pieri-vor românii? (I)
Galerie foto

Sunt subiecte care ard, nu te lasă să dormi și care cer să revii asupra lor pentru că au o fundamentală implicare în destinul unui popor/națiuni și al țării sale, cum este dăinuirea prin natalitate. Pe acest subiect am mai scris, deconspirându-ne opinia, și tocmai pentru că arde și că are un rost fundamental. Existențial în viitorul țării românilor voi mai scrie.

Este obligatoriu a o face trăgând disperate semnale de alarmă. O știre recentă de presă ne-a adus la cunoștință că apropriata perspectivă, în ceea ce privește câți vom mai fi vii, este sumbră. Știrea ne spune că, din 23 de milioane de locuitori ai României câți erau în 1990, vor mai fi trăitori, foarte curând, doar vreo 12 milioane, iar în 2100, vom mai fi doar… 8 milioane,  că decesele deja au depășit cu mult nașterile.

Cauzele acestei stări de lucruri, și dinlăuntrul țării, și din afara fruntariilor, sunt cunoscute, dar la nivel de decizie parlamentară, guvernamentală și prezidențială nimeni nu prea știe ce ar fi de făcut. Natalitatea, între timp, se prăbușește! Este un dezastru. Iar, cum am mai spus și altădată, peste 6 milioane de români (un sfert din populație) au făcut să apară România italică, România britanică, și nu numai.

Și aceasta pentru că, în țară, nu-și mai găsesc locul, iar lumea occidentală, după intrarea României în UE, îi atrage, ca forță de muncă ieftină, pentru propria prosperitate. Iar guvernanța, cuprinsă de fervoarea unei imbecilități trădătoare, a distrus industria națională, la ordin dat din afară de oculta corporatismului neomarxist/globalist care nu prea mai este ocultă. Și n-a pus în loc altceva profitabil pentru națiune.

(va urma)

 

 

George Coandă