15.05.2024 00:20

Pe cine trimitem la Strasbourg?

Pe cine trimitem la Strasbourg?
Galerie foto

„Clasa politică” a neamului românesc n-a învățat nimic, dar absolut nimic în cele peste trei decenii de „democrație originală” instaurată pe meleagurile noastre după decembrie 1989. Și pare-se, nici n-are de gând să învețe. Și un exemplu, iată, ni-l oferă listele de partid pentru alegerile europarlamentare. Staff-urile de partid, pentru a obține cât mai multe voturi, s-au năpustit prin lumea artei, înscriind pe liste actori reputați, dar și vedete mondene, cântăreți, unii cu nume celebre, ba și prin „mediile de jos” căutând pe acolo, de pildă, șoferi, de fapt niște yesmeni care nu gândesc cu mintea lor, ci cu aia a șefilor de formațiuni politice.

Nu este îndeajuns că, în Parlamentul European de la Strasbourg, România s-a cam făcut de râs de când este membră a UE, ci este posibil să ne facem de râsul lumii, ba și al curcilor, și de acum înainte. Am văzut cum, în conformitate cu mofturile, hachițele și ordinele de partid și-au dat unii altora la glezne, uimindu-i pe colegi din alte state, sau au votat legiuiri potrivnice României, cum ar fi cele vizând securitatea și independența.

Și ce ar fi mai important, să câștigi cât mai multe locuri în parlamentul de pe malul francez al Rinului pentru că ai pe liste niște nume de vedete iubite de popor, sau să fie trimiși în acel parlament politicieni temeinic pregătiți și patrioți care să se bată ca România să aibă ce câștiga pentru binele său de pe urma faptului că este de șaptesprezece ani membră a „clubului select” numit UE?

Eu cred că, după atât amar de vreme, electoratul patriei ar putea produce, la vot, o resetare revoluționară a „clasei politice” curățind-o de aluviuni toxice, în fond de oameni care, fie că n-au nimic de spus, fie că n-au nimic de spus, fie că poluează mediul politic, fie că la Strasbourg și Bruxelles, nu fac altceva decât să fie într-o lungă vacanță. Este timpul să ne recâștigăm demnitatea națională.

 

 

George Coandă