13.05.2024 00:15

Modernizare amplă la Grădinița din Dobra

Modernizare amplă la Grădinița din Dobra
Galerie foto

Administrația publică locală din comuna Dobra a inițiat un amplu proces de modernizare și reabilitare a infrastructurii sistemului educațional, cu accent pe Grădinița din satul Dobra. Prin intermediul unui proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, se urmărește creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea condițiilor de învățare și confort pentru copii.

Lucrările sunt în plină desfășurare și vizează multiple aspecte ale clădirii grădiniței. Printre acestea se numără anveloparea exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului, înlocuirea instalației electrice și a sistemului de încălzire cu unul performant ce folosește pompe de căldură. De asemenea, se vor monta panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare a energiei electrice, în vederea unei utilizări mai sustenabile a resurselor.

Primarul Daniel Nica a transmis că modernizarea și reabilitarea Grădiniței din Dobra marchează un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii educaționale din comună, contribuind la crearea unui mediu propice dezvoltării și educației copiilor din zonă.

Dragi prieteni, așa cum vă anunțam am demarat proiecte importante pentru modernizarea infrastructurii educaționale în comuna noastră. La toate unitățile de învățământ din ambele sate se vor face investiții importante. La Grădinița din Dobra se lucrează în ritm alert la anveloparea  exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului,  înlocuirea instalației electrice,  se va schimba sistemul de încălzire cu un sistem performant cu pompe de căldură, se vor monta panouri fotovoltaice și acumulatori de stocare a energiei electrice și alte investiții, toate pentru ca cei mici să beneficieze de cele mai bune condiții”, a nuanțat Daniel Nica, primarul comunei Dobra

 

 

Ștefan Khalil