06.04.2023 00:15

Masa de Paște, mai săracă în acest an

Masa de Paște, mai săracă în acest an
Galerie foto

Avalanșa scumpirilor la alimente continuă și de Paște, iar mulți dâmbovițeni se tem că nu au posibilitatea să-și cumpere miel. Carnea de miel va fi cu 30% mai scumpă anul acesta față de 2022. Acest lucru se întâmplă după ce anul trecut a fost cel mai scump preț din ultimii 18 ani, când valoarea cărnii de miel pe kilogram era de 30-35 lei, iar acum este de 40-45 lei.

Crescătorii de ovine spun că de vină sunt scumpirile prețurilor la combustibil și la cereale, care au crescut anul trecut. Astfel, reporterii noștri au întrebat mai mulți dâmbovițeni cum li se pare prețul cărnii de miel și dacă își permit să cumpere pentru masa de Paște de anul acesta?

 

*Este sub orice critică ce se întâmplă. Nu avem cum să cumpărăm cu prețurile astea. Mă uit în galantare de luni dimineață și văd că nu este niciun preț sub 40 de lei kilogramul carnea de miel.

*O să cumpărăm puțin, ce să facem? Așa e tradiția, dar uitați că ne este greu să mai respectăm tradițiile din țara noastră din cauza traiului scăzut. Mi se pare enorm de mult să dai peste 40 de lei pe un kilogram de carne...enorm!

*Este bătaie de joc, nu altceva! Dar nu magazinele sunt de vină, ci fermierii care au mărit prețul. Suntem toți puși numai pe luate, nu se mai ține cont de nimic. Noi pensionarii de unde să avem să cumpărăm și noi carne de miel pentru masa de Paște? O să luăm o bucățică și asta e...ne uităm la alții la televizor ce au ei pe masă.

*Este mult, da, dar ne așteptam la asta. Vedeți bine că s-au scumpit toate, chiar dacă pensiile noastre au rămas aproape la fel. Nu mai vorbesc că încă dăm bani mulți la facturi pe curent și gaze. Ce Paște să mai facem? Nu ne mai arde, să-l facă doar cei care conduc țara asta și ăia care își permit.

*Mi se par prețuri foarte mari. Anul trecut am cumpărat mai puțin, că am fost acasă doar eu și soția, acum ne vin și copiii și trebuie să luăm o cantitate mai mare. Dar o să ne afecteze serios la buzunar... Așteptăm să vedem săptămâna viitoare cum va fi, că vor aduce și în Piața 1 Mai, iar acolo sunt mai ieftin sau cel puțin erau cândva.

 

Dâmbovițenii sunt indignați de această creștere a prețurilor la carnea de miel, dar și de cele ale alimentelor, care vor face ca masa de Paște din acest an să fie una mai săracă.

 

 

Ștefan Khalil