04.04.2024 00:12

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend

Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Galerie foto

În urma unei propuneri controversate de a închide hipermarketurile și supermarketurile complet în weekend, dâmbovițenii se bucură de decizia de a le menține deschise și în acele zile. Propunerea inițială, care a generat un val de controverse în rândul comercianților locali, a fost revizuită, iar premierul Marcel Ciolacu a declarat că magazinele nu vor fi închise în weekend.

Sugestia de a închide complet magazinele sâmbăta și duminica, adusă în discuție de către reprezentanții comercianților săptămâna trecută, a fost regândită în contextul unei dezbateri ample. Ideea de a reduce programul magazinelor în weekend nu este străină pentru Europa, fiind aplicată cu succes în țări precum Germania, Austria și Franța, unde supermarketurile sunt închise duminica.

Cu toate acestea, dâmbovițenii au exprimat un sentiment predominant de mulțumire față de decizia de a menține magazinele deschise și în weekend. Pentru mulți dintre ei, aceste zile libere reprezintă momentul ideal pentru a-și face cumpărăturile. Având în vedere ritmul agitat al vieții moderne, timpul petrecut în weekend este adesea singurul moment când pot fi realizate achizițiile necesare. Reporterii cotidianului nostru au întrebat mai mulți cetățeni dacă le-ar fi fost convenabil să se trezească devreme sâmbăta sau duminica, pentru a face cumpărăturile și dacă le-ar fi fost favorabilă decizia de a se închide magazinele mai devreme în weekend?

* „Cei care lucrează până târziu, unde se mai duc?   Eu oricum mă trezesc devreme, dar mă gândesc și la celelalte persoane care pur și simplu lucrează până târziu în timpul săptămânii și preferă să facă cumpărăturile în weekend”.

* „Cred că cel mai simplu e în weekend. În special pentru majoritatea persoanelor, nu numai pentru mine. Pentru că majoritatea oamenilor muncesc, au un job. De obicei în prima parte a zilei sunt la muncă, iar seara e destul de târziu și e obositor să își mai facă cumpărăturile. Deci cred că fiecare persoană profită în weekend să își facă cumpărăturile”.

* „Nu. Mi se pare exagerat. Și mi-ar aduce aminte foarte mult de perioada de dinainte de Revoluție”.

*„Nu  aș  fi fost de acord cu așa ceva. Oamenii merg cel mai des la cumpărături în weekend. În timpul săptămânii lucrăm, weekendul este singura șansă pentru noi să ne ocupăm de cumpărături și alte treburi casnice”.

*„Ar fi un mare inconvenient, dar sunt și conștientă că în majoritatea țărilor de pe continent așa se practică. Toți închid magazinele după ora prânzului. Totuși, pot să spun că am suferit când am stat afară și eram în situația să nu am magazine deschise în weekend”.

*„Ar fi fost o decizie populistă. Eu cred că magazinele din marile țări europene fac asta pentru că așa este politica lor, decizia lor, nu cred că le impune statul așa ceva”.

Astfel, decizia de a menține supermarketurile și hipermarketurile deschise în weekend în Dâmbovița a fost întâmpinată cu satisfacție de către locuitorii județului, oferindu-le acestora posibilitatea de a-și desfășura activitățile de cumpărături într-un mod flexibil și convenabil.

 


Ștefan Khalil