15.04.2024 00:14

Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Galerie foto

La data 12 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, din comuna Brănești, cu privire la faptul că un autoturism a intrat într-un gard. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa, respectiv în satul Priboiu, unde au constatat că un bărbat de 53 de ani, din municipiul București, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul național 71,  din direcția Pucioasa – Târgoviște, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi izbit de gardul unui imobil. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu un rezultat de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Depistat în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat substanțe interzise

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat un bărbat de 38 de ani, din Gheboieni, în timp ce ar fi condus un autoturism, în municipiul Târgoviște, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul

fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Finta au surprins, în satul Finta Mare, un tânăr de 17 ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un moped fără a deține permis de conducere. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mopedul nu era înregistrat/înmatriculat în circulație. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Acțiune a polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

La data de 12 aprilie a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pe DN 71, DN 72, DN 72A și DN 7, pentru creșterea gradului de siguranță și pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere pe fondul vitezei excesive. Totodată, în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii au continuat activitățile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice în municipiul Târgoviște, unde principalele controale din trafic au vizat depistarea și sancționarea șoferilor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 226 de autovehicule, au efectuat peste 120 de testări pentru depistarea consumului de alcool/substanțe interzise, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.840 de lei. Din totalul sancțiunilor, 68 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neportul centurii de siguranță și 9 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, 5 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă și 9 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire. Polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.