02.04.2024 00:13

Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice

Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Galerie foto

*„Am reușit să acoperim zona copiilor, zona tinerilor și a venit momentul să ne îngrijim și de vârstnicii noștri din comună”

 

Comuna Răzvad va avea  Centru de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice! Acesta  se va construi în viitorul apropiat în satul Valea Voievozilor, respectiv pe amplasamentul  fostului Cămin Cultural, o construcție veche și nefolosită care va fi dărâmată. Investiția este o premieră pentru localitate, finanțarea ei fiind  asigurată prin PNRR.  Primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la PSD Dâmbovița, că se simțea nevoia unei astfel de investiții pe zona persoanelor vârstnice. 

„Vorbim de locația fostului Cămin Cultural unde vom construi un centru nou, un centru care să asigure asistența pentru persoanele vârstnice. Am reușit să acoperim zona copiilor, zona tinerilor și a venit momentul să ne îngrijim și de vârstnicii noștri din comună. Pentru ei am pregătit acest proiect care va fi derulat prin PNRR pe Componenta C13, proiect care este în asociere cu DGASPC prin Consiliul Județean Dâmbovița și cărora le mulțumesc pentru sprijin pentru că altfel nu am fi putur să obținem un punctaj maxim și să fim printre primele proiecte aprobate la nivel de țară. Suntem primul pe județ și printre primele 5 pe țară. Acest proiect este în valoare de 7.253.482 lei, cu TVA inclus, și se află în faza de proiectare, a fost făcut studiul de fezabilitate, acum se lucrează la proiectul tehnic iar în perioada următoare va fi scoasă la licitație execuția propriu zisă. Pentru acest proiect estimăm ca în a doua parte a anului să începem efectiv lucrările. Construcția propriu zisă va fi pe locația fostului cămin cultural din Valea Voievozilor, vizavi de Școala din Valea Voievozilor, pe care îl vom dărâma pentru că este o clădire veche și nefolosită. Acolo vom construi acest centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la PSD Dâmbovița, primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.

 

 

 

Violeta Stanciu