Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.06.2024 00:15

Secretarul de stat Sorin Ion nu oferă soluții pentru...


A A

Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori

Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori

Ministerul Educației nu a găsit nicio soluție pentru cererea de titularizare fără examen formulată de peste 1.000 de profesori suplinitori, care au obținut note peste 7 la concursul național. Într-un răspuns semnat de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, fostul inspector școlar general din Dâmbovița, Sorin Ion, se precizează că ministerul nu poate îndeplini această solicitare fără a încălca normele constituționale.

Sorin Ion a transmis că Ministerul Educației trebuie să respecte legislația în vigoare și nu poate contraveni deciziilor Curții Constituționale. În plus, el a confirmat că, până în prezent, nu au fost identificate soluții pentru această problemă, reiterând răspunsurile anterioare oferite cadrelor didactice.

Raportat la solicitarea dumneavoastră ca răspunsul elaborat să aibă un anumit conținut, respectiv să evite trimiterile la Decizia C.C.R., precizăm faptul că prevederile legale în vigoare nu statuează cu privire la o anumită formă sau conținut al răspunsului, ci reglementează că este de competența instituției publice căreia i s-a adresat o cerere/petiție/memoriu să formuleze răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă. De altfel, faptul că dumneavoastră nu sunteți de acord cu incidența în speță a deciziilor Curții Constituționale nu afectează/restrânge/anulează efectul acestora, efect juridic statuat chiar de Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată cu modificările și completările ulterioare, în sensul că deciziile, hotărârile și avizele Curții Constituționale publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor”, a transmis prof. Sorin Ion, secretar de Stat în Ministerul Educației.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC
Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat
Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale