Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.03.2024 00:20

Editorial


A A

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Tezaurul românilor, nikogda!? (II)

Documentarul „Zvezda”, în replică la ideea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, de a lansa un lobby internațional privitor la faptele că „România are un drept de creanță deplin valabil asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în 1916-1917”, isterizați, și comentatorii, și istoricii, chemați „la bară”, s-au dat de ceasul morții să argumenteze (falsuri care ar face-o să roșească și pe Talpa iadului), că chestiunea în litigiu este pe dos. Vot (iată): „Partea rusă este în continuare convinsă că în perioada sovietică România și-a recuperat toate operele de artă și valorile istorice.

În ceea ce privește aurul, valoarea acestuia a fost inclusă în suma despăgubirilor românești datorate U.R.S.S. după cel de-al Doilea Război Mondial. […] Toate dovezile sunt acolo, că România este datoare față de noi”. Datoare – au băgat-o aiuritor și pe asta – încă din 1917 cu… 300 milioane de dolari, cam 274 de tone aur. Fără drept de apel: Rusia nu are de dat niciun tezar românilor. Nikogda (niciodată!) Moscova lui Putin minte așa cum respiră. România și-a plătit cu vârf și îndesat „datoria de război” față de fosta U.R.S.S. care, și acesta este adevărul pe care toată lumea îl știe, a exploatat-o la sânge, la propriu, prin „sovromuri” preț un deceniu, bașca Basarabia și Bucovina de Nord încarcerate în gulagul bolșevic.

De altfel, gura păcătosului a grăit, adică a lui Putin prin Kuzmin: „După ce a început operațiunea specială în Ucraina, România a fost între primele țări care a definit această operațiune drept agresiune și cu spume la gură (na poftim, asta nu e expresie de diplomat gospodin ambasador!) a început să dea vina pe Rusia”. Vedeți, asta este pricina, de aici și furia isterică a Moscovei putiniste (și ar mai fi și reromânizarea Basarabiei, știți, fosta Moldovskaia Sovetskaia Soțialisticescaia Republica), și, citându-l pe țarul bolșevic Brejnev, gospodin ambasador ofuscat ne-a trântit-o: „Să uitați de tezaur!” Ei, bine, tovarișci ambasador, n-o să uităm.

Vă amintesc un proverb românesc, acela cum că hoții strigă… hoții. Și dumneavoastră, și „Zvezda” televidenie să nu uitați asta. Rusia și fosta Uniune Sovietică au jefuit România și de bogățiile sale naturale, și de teritorii, și de tezaur. Rusia, deci, ne este datoare. Un stat de onoare, cu adevărat democratic, își achită datoriile. Numai dictaturile imperiale se fac a nu ști ce este onoarea. Apropo de pisica aia moartă. Ea este în curtea Kremlinului. Vnimanie! (Atenție!)

 

 

George Coandă



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale