Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.02.2024 00:14


A A

Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița

Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița

Ștefan Khalil


Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a avertizat asupra unei scăderi dramatice a numărului de porci în exploatațiile comerciale și în gospodăriile populației din județ.

Potrivit lui acestuia, situația este alarmantă, cu doar una din cele zece ferme autorizate pentru reproducție și trei pentru creșterea porcilor în funcțiune în zona comercială. Restul fermelor sunt fie goale, fie închise, din diverse motive, inclusiv presiunea provocată de boala pestei porcine africane (PPA) sau dificultățile economice.

Numărul efectivelor de porci a scăzut drastic atât la nivelul exploatațiilor comerciale, cât și în gospodăriile populației. Mulți agenți economici nu au mai putut rezista și s-au oprit sau au blocat creșterea la momentul acesta", a declarat Sandu Tolea.

În pofida acestei tendințe, Tolea a subliniat că mulți români își mențin interesul pentru creșterea porcilor în gospodăriile lor, din dorința de a beneficia de gustul inconfundabil al cărnii de porc românești. Acesta a insistat asupra faptului că gustul cărnii de porc crescut în România este deosebit față de cel al cărnii importate.

Majoritatea oamenilor cu care mai stau de vorbă și interacționez au ajuns la concluzia că gustul cărnii de porc crescut în România este mult mai bun. Este apropiat de gustul porcului industrial crescut în țara noastră, iar acest lucru se datorează, în mare parte, reliefului, climei și furajelor locale", a explicat directorul DSVSA Dâmbovița.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști
365 de locuri de muncă vacante
Investiții importante în infrastructura educațională
La Voinești, extinderea sistemului centralizat de gaze naturale este în grafic
10 cursuri de formare profesională, prin AJOFM Dâmbovița
288 de locuri de muncă disponibile
Cererile de plată pentru motorină, așteptate de la fermieri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale