Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.12.2023 00:13

Din Dâmbovița, sindicaliștii au strâns 1533 de semnături


A A

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță

*,,Peste 75.000 de membri au mandatat Federația SANITAS pentru a le putea câștiga drepturile salariale din ultimii trei ani, pe care guvernul «le-a uitat»!”

 

Federația Sanitas, din care face parte și Uniunea Sanitas Dâmbovița, a declanșat procesul împotriva Guvernului României! Peste 75.000 de membri SANITAS s-au alăturat acestei inițiative pentru a da guvernul în judecată.  Sindicaliștii din sănătate cer aplicarea integrală a Legii salarizării bugetarilor (Legea 153/2017) pentru toți membrii SANITAS care fac parte din toate categoriile de angajați din Sănătate și Asistență Socială. Procedurile au fost demarate de mai bine de două luni, liderii SANITAS locali și județeni au strâns semnăturile, s-a luat legătura  cu societatea de avocatură și procesul a început. Se dorește recuperarea veniturilor salariale pe care Guvernul le datorează acestei categorii de salariați, pe ultimii trei ani!

„Am început să strângem semnături în urmă cu două luni, pentru a chema în instanță Guvernul, care ani la rând a blocat aplicarea Legii 153/2017. Ne-am mobilizat în spitale, în centre de asistență socială, în policlinici, în centre medico-sociale, ni s-au alăturat și salariați până acum indeciși față de sindicat, iar acum am declanșat procesul. A fost o adevărată campanie, din om în om, dar în final am reușit: peste 75.000 de membri au mandatat Federația SANITAS pentru a le putea câștiga drepturile salariale din ultimii trei ani, pe care guvernul «le-a uitat»! Trebuie să apărăm drepturile membrilor noștri din Sănătate și Asistență socială, indiferent de instituția în care lucrează, de profesia pe care o au sau de funcția pe care o ocupă. Noi, SANITAS, construim de la om la om, mergem în unități și înțelegem nevoile colegilor noștri «la firul ierbii»; nu am strâns 75.000 de semnături stând într-un birou!”, se arată în comunicatul Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița.

La nivelul județului Dâmbovița, s-au strâns 1533 de semnături pentru demararea acestui proces.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Eu sper să nu avem liste comune și la parlamentare cu PSD”
Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa

Mulți au făcut referiri recente la Jacques Delors, numindu-l vizionarul european. Și au mare dreptate. Dar ideile marelui politician francez rămâneau la stadiul de filosofie dacă el nu era și președintele executivului european vreme de 10 ani. Chiar dacă au mai fost și alți președinți ai Comisiei Europene care au coordonat sistemul timp de două mandate, doar de Delors dorim să amintim... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale