Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.06.2024 00:20

Ieri, la ședința Comitetului de Dialog Civic și Consiliului Județean al Pensionarilor,


A A

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților

Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților

*Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților

 

Ieri, 20 iunie, a avut loc Comitetul de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurat în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Dâmbovița. La eveniment au participat subprefectul județului,  Marian Tănase, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, și Cristina Sima, directorul Casei Județene de Sănătate Dâmbovița. La întâlnire au participat și membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

Unul dintre subiectele principale discutate a fost preocuparea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița privind asigurarea necesarului de personal pentru îmbunătățirea activității de Asistență Medicală de Urgență și reducerea timpului de așteptare al pacienților. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, doctorul Ioana Radu și directorul de Îngrijiri Medicale, Florin Gheorghe, au fost prezenți pentru a oferi detalii despre aceste probleme. Doctorul Ioana Radu a subliniat că, deși Spitalul Județean face eforturi continue pentru a îmbunătăți actul medical, se confruntă cu un deficit semnificativ de medici.

În cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU), avem doar opt medici de medicină de urgență dintr-un total de 30 de posturi disponibile, ceea ce înseamnă un deficit de 22 de medici. Acest deficit duce la un timp de așteptare prelungit pentru pacienți, mai ales având în vedere numărul mare de prezentări. De exemplu, în luna mai au fost peste 8000 de prezentări la UPU, iar în luna aprilie peste 10.000, ceea ce înseamnă o medie de 300 de prezentări pe o tură, acoperită de un singur medic de urgență”, a explicat dr. Ioana Radu.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a scos la concurs opt posturi de medici pentru medicina de urgență, însă acestea nu au fost ocupate, niciun medic neprezentându-se la concurs.

Deficitul de medici nu este doar la UPU, ci și în alte specialități. Totuși, în ultimul timp, spitalul a fost modernizat, extins și dotat cu aparatură modernă. Vom încerca să rezolvăm în timp și acest deficit de medici”, a adăugat dr. Ioana Radu.

Participanții la ședință au subliniat importanța abordării acestor probleme pentru a asigura o îngrijire medicală adecvată persoanelor vârstnice și a întregii comunități.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Programul Insulelor Ecologice Digitalizate, gata de lansare
Sprijin pentru Căminul de Bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
„Pârjol” de amenzi sanitar-veterinare în zeci de unitățile comerciale
Centrul de asistență medico-socială, cumpărat de primărie
Reabilitare termică de amploare a blocurilor de locuințe
PSD Dâmbovița, tur de forță prin Răcari, Titu și Găești
Razie rutieră de amploare pe caniculă
Descrețirea inovației (II)
Bilanț la Inspectoratul Județean de Jandarmi "Mircea cel Bătrân" Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale