Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.11.2023 00:13


A A

Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie pentru siguranța cetățenilor

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau a accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive. Acțiunile polițiștilor au vizat și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de activități specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza întregului județ.

Astfel, la acțiunile în sistem integrat au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, jandarmi și polițiști locali. n ultimele 24 de ore, peste 300 de persoane au fost legitimate, peste 260 de autovehicule au fost oprite pentru control și 70 de conducători auto au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 11 permise de conducere ( 2 pentru consumul de alcool și 2 pentru viteză excesivă) și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor, 144 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 29 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 61.810 de lei. Reamintim faptul că polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru siguranța cetățenilor.

 

Dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni

contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Niculești. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pe drumul județean 101B, în localitatea Niculești, unde au constatat că un bărbat de 46 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat un autoturism parcat în afara părții carosabile. Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În după-amiaza zilei de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe strada Victoriei din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Iedera de Sus. Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Tot pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au oprit în trafic pentru control, pe raza comunei I.L. Caragiale, un autoturism care nu avea montate plăcuțele cu număr de înmatriculare, fiind condus de un bărbat de 28 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele cu număr de înmatriculare ale autovehiculului sunt retrase.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe drumul național 71, în localitatea Cuza Vodă, un bărbat de 43 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

 

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Răcari, pe numele unui bărbat  de 54 de ani, din Titu. Celui în cauză i-a fost înlocuită sancțiunea de prestare a muncii în folosul comunității, fiind condamnat la 97 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt de energie electrică. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi investiții în infrastructura rutieră
La Potlogi se va putea circula pe centura ocolitoare
Eforturi pentru aducerea gazelor naturale în comuna Raciu
Iluminatul public, în plin proces de eficientizare
Retragerile totale sau parțiale de fonduri, un fenomen alarmant
195 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Modernizarea Școlii Gimnaziale de la Românești, pe ultima sută de metri
Dezvoltarea fondurilor de vânătoare atrage interesul vânătorilor profesioniști
Apa potabilă, în pericol din cauza secetei
Exporturile și importurile, în picaj


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale