Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.11.2023 00:14

La Târgoviște...


A A

Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor

Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță adoptarea Legii pensiilor pentru susținerea familiilor și creșterea demografică! În cadrul unei conferințe de presă susținute la Târgoviște, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a prezentat aspecte  ale Legii pensiilor, care a fost adoptată de Senatul României, cu 85 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 19 abțineri. Ministrul a subliniat că această lege conține măsuri menite să sprijine pensionarii, dar, mai important, să stimuleze susținerea familiilor și creșterea demografică.

„Un subiect care a stârnit interesul este tema Legii pensiilor care va promova măsuri pentru susținerea pensionarilor și mai important, cuprinde prevederi pentru susținerea familiei și a creșterii demografice, în acord cu toate proiectele, programele și principiile pe care susține PNL. Prevederi speciale sunt următoarele: concediul de creștere a copilului va fi considerat perioadă contributivă. Pentru segmentul de femei despre care vorbesc, de fiecare dată există o prevedere specială în lege - vârsta de pensionare pentru femeile cu copii să se reducă cu 6 luni pentru fiecare copil născut. Este o manieră prin care PNL susține demografia. Este o prioritate pentru o societate sănătoasă. Am avut multe inițiative în sprijinul femeilor și familiilor. Partidul pe care îl reprezint, cu premier liberal, în ultimii ani, a majorat de trei ori pensiile. Știu că în spațiul public, alții își asumă aceste măriri. Noi am adus punctul de pensie de la 1265 de lei, cât era în 2020, la 1785 de lei, cât este în prezent. În 2024, conform acestei legi, punctul de pensie se va majora cu 13,8 procente și va ajunge la 2032 de lei. E important ca aceste prevederi să fie sustenabile, dar trebuie spus că Legea pensiilor este jalon în PNRR”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, într-o conferință de presă de la Târgoviște.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița
Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Blestemul aurului românilor (II)

GEORGE COANDĂ


Ofuscat, dinozaurul Soros și-a întins păienjenișul de intrigi până la Palatul Cotroceni, și, astfel, a apărut decizia altui premier, cu nume de rețetă de ceapă Julien. Un alt înalt trădător de țară, care a inclus situl Roșia Montană în Patrimoniul mondial în pericol UNESCO, și de la idee la faptă includerea s-a făcut cu… celeritate. Iar „Gabriel... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale