Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.04.2024 00:13

Pentru persoane adulte cu dizabilități,


A A

Două noi servicii sociale, inaugurate în Dâmbovița

Două noi servicii sociale, inaugurate în Dâmbovița
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița

*Cele două servicii, Locuința Maxim Protejată „Luca” și Locuința Maxim Protejată „Matei”, au fost dezvoltate prin transformarea a două case noi, care au fost amenajate și dotate conform standardelor minime de calitate

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a finalizat cu succes proiectul "O șansă la o nouă viață!". Această acțiune, parte a Programului de Interes Național, a dus la înființarea a două noi servicii sociale de tip rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități în județul Dâmbovița.

Cele două servicii, Locuința Maxim Protejată „Luca” și Locuința Maxim Protejată „Matei”, au fost dezvoltate prin transformarea a două case noi, care au fost amenajate și dotate conform standardelor minime de calitate. Aceste locuințe maxim protejate sunt concepute pentru a răspunde nevoilor specifice ale beneficiarilor lor.

Proiectul a fost realizat cu succes, obținând licențe de funcționare provizorii pentru cele două servicii sociale de tip rezidențial, având fiecare o capacitate de câte 10 locuri. Valoarea totală a proiectului, potrivit convenției de finanțare, a fost de 1 574 300 lei, fonduri acordate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități și Consiliul Județean Dâmbovița.

Această inițiativă marchează un pas înainte în procesul de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități și în promovarea incluziunii acestora în comunitate. Prin furnizarea unor servicii sociale adecvate, județul Dâmbovița își consolidează angajamentul față de protecția și sprijinirea persoanelor cu dizabilități, oferindu-le posibilitatea unei vieți independente și a unei integrări mai complete în societate.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ajutoare de urgență în valoare de 180.500 lei pentru 52 de familii
Semnale de recesiune
Depistat în trafic cu o viteză de 153 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h
Populația județului Dâmbovița, în declin
Dosar penal pentru șofer-pericol
Criză de medici la SAJ Dâmbovița
Scandalagii cercetați de polițiști
Avocatul Poporului, la Târgoviște
Înființarea substației de ambulanță la Dărmănești
Polițiștii, razii „în rafală”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale