Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.02.2024 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Diego Longo, un antrenor dictator?

Diego Longo, un antrenor dictator?

Se îngroașă gluma cu Diego Longo, antrenorul Chindiei. Nici liderii comuniști din perioada „Epocii de Aur” nu aveau atâta putere de decizie la Târgoviște! Ce să mai discutăm, este precum împăratul Traian în timpul Imperiului Roman. Jucătorii târgovișteni nu mai scot o vorbă, tac precum dacii care erau luați prizonieri și duși la Colosseum, pentru a se lupta cu leii. Încrezător în legendele lui italiene, în care Romulus și Remus s-au hrănit cu laptele unei lupoaice, sau că Romeo și Julieta mureau și înviau cu intermitență, Longo e clar că nu cunoaște și operele dramatice românești.

Eroii legendelor noastre au supt doar la mamele lor, cu năsucul ascuns între acele superbe țâțe, cântate atât de frumos de rapsodul Tudor Gheorghe. Iar dacă au fost să moară, n-au înviat, acest drept l-a avut doar Hristos! Așadar, să nu ne hrănim cu iluziile lui Diego Longo care seamănă cu un vis... long, abundante, dilatado, cum că Chindia are un lot valoros, și nici să luăm în calcul rezultatele ultimelor două amicale: cu Flacăra Moreni și SR Brașov ci, mai degrabă să vedem realiști – prin optica noastră românească – cum stau lucrurile. După cum susținea, el are, în două jocuri oficiale, 4 puncte obținute.

Corect, așa este. Dar tot corect este să amintim că 3 puncte înseamnă anduranța de la Tunari, piesa „nămol și sânge”... altceva decât fotbal, plus remiza de acasă cu Chiajna. Păi acesta a fost jocul care a scos Chindia din play-off pentru perioada de iarnă, de fapt până acum, iar adversara una cu pretenții ca și echipa noastră. Nu media expusă matematic la TV, și accentuată, este relevantă, ci punctele pierdute acasă cu o contracandidată. P

ersonal, nu contest valoarea profesională a antrenorului italian. Nu, și s-ar putea să ne bucurăm cu toții de isprava lui... finală la Târgoviște, promovarea. Altceva nu e de înțeles. Modul pamfletar cu care am început aceste rânduri nu a fost un imbold pentru a vă atrage aici, în conținut, ci chiar marea problemă a lui Diego Longo, modul dictatorial de a-și face meseria.

Duritatea lui, expusă și în conflictul cu Golofca, rigiditatea față de cazurile Railean și Prejmerean, încrederea oarbă în unii jucători care n-au confirmat până acum la Chindia, opoziția față de Croitoru, duritatea față de Ghergu, sunt lucruri care confirmă faptul că Longo are probleme mari în ceea ce privește colaborarea cu orice persoană din anturajul asociației.

Dacă eu aș conduce AFC Chindia, știți ce strategie ar sta pe masa mea de lucru? Iat-o: Chindia – Metaloglobus; victorie, Diego continuă; egal sau înfrângere, demis! După acest meci, în care doar victoria contează, urmează meciul de la Dej. Aceeași strategie: victorie, Diego continuă, iar după victoria cu Alexandria, cea care pecetluiește intrarea în play-off, l-aș chema – atenție!, – într-un moment important, înaintea meciului cu Șelimbăr – și i-aș pune următoarea întrebare.

Acum, pentru că suntem în grupa promovării, indiferent de rezultatul ultimei etape, dar care contează enorm (!), vreți să-mi spuneți CINE V-A ADUS LA TÂRGOVIȘTE?... Altfel, întrebarea i-aș pune-o după jocul cu Metaloglobus. Dar, mai bine să rămână prima variantă, ea duce la posibilitatea promovării.

Secret: Mircea Lucescu l-a adus la Târgoviște! De aici și tupeul uriaș.

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin
Echipament nou pentru arbitrii dâmbovițeni
Marian Mihai a câștigat Cupa României la Judo
Juniorii dâmbovițeni, selecționați pentru faza superioară
Atât de aproape de o nouă finală...


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Actorii instituționali ai politicii de energie

Comisia Europeană, brațul executiv al UE, propune politicile energetice la nivelul blocului comunitar, responsabil pentru program, planurile strategice, de management și raportare fiind comisarul pentru energie Kadri Simson. Aceasta este un politician estonian, aparținând Partidului Popular European. Direcția Generală Energie (DG ENER), din cadrul Comisiei, condusă de directorul general Ditte Juul Jørgensen, dezvoltă politica... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale