Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.06.2024 00:20

Editorial


A A

Dacă Ucraina cade, piere o lume. Și România!

Dacă Ucraina cade, piere o lume. Și România!

Putin trebuie învins! Cu orice preț! Și nu poporul rus. El este, la rându-i, victima țarului „criminal de război” – după cum l-a declarat Curtea Internațională de la Haga. Cât este victimă și cât, totuși, nu poate renunța - aproape de conștiința colectivă a națiunii - la sentimentul de popor imperial mesianic, rămâne de discutat. Biserica Ortodoxă Rusă ține morțiș la ideea de a fi „a 3-a Romă”, având un rol, deloc hristic, în a-i convinge pe ruși că războaiele pe care Kremlinul le declanșează sunt drepte, de pedepsire a „putredului Occident” și a Statelor Unite, cu deosebire Molohul care se hrănește nesățios cu dolari și înrobind alte popoare.

O motivație sub acoperirea căreia binecuvântă orice pornire războinică a Kremlinului. Cât privește psihologia pravoslavnică a poporului rus, este o problemă atât de complicată, încât trecem acum peste ea. Cert e că țarul Putin trimite la abatorul din Ucraina zeci de mii de tineri ruși, pentru a o elibera de nazism și de neomarxism - o înspăimântătoare halucinație. Și lansează la fel de înspăimântătoare amenințări și la adresa statelor care susțin Kiev. Iar România este deja în cătarea ucigașului Putin. Cu orice preț, repet, trebuie învins!

Ucraina, ca atare, nu poate fi lăsată în nici o clipă să-i cadă în labele însângerate. Ce ar urma dacă e să se întâmple astfel, ne-a spune fără menajamente un faimos general al US Army, Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre ale Washingtonului pe bătrânul continent, trăgând un semnal urgent de alarmă: „Atenție! Căderea Ucrainei ar fi eșecul nostru”. Nota Bene: a întregii lumi libere, inclusiv pentru România și n-aș avea niciun motiv să-i nu dau crezare generalului.

(Va urma)

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale